DRUŠTVO PREPORUKA

DETALJI TRAGEDIJE U ROŽAJAMA: Bivša žena glavna osumnjičena

Bračni par Sulejman Murić (61) i njegova nevjenčana supruga Sedina Mucović (45) stradalI su u požaru koji je izbio rano jutros u jednoj kući u rožajskom naselju Besnik. Zbog sumnje da je podmetnula požar u kući, policija je uhapsila Safija Murić (55), bivšu suprugu Sulejmana.

Dojavu da gori porodična kuća u Besniku dobili su u 5 sati i 50 minuta, saopštio je za RTV Rožaje šef rožajske vatrogasne službe Nuradin Agović.

-Požar je zahvatio dnevni boravak. vatrogasci su pronašli ugljenisana tijela dvije osobe. Stradao je vlasnik kuće i njegova supruga – kazao je Agović.

-U toj prostoriji ponađena su ugljenisana tijela – rekao je Agović, dodajući da su uspjeli da zaustave da se vatra proširi na druge prostorije.

Policijski službenici ubrzo su došli do saznanja da je požar podmetnut, kao i do sumnje da je požar podmetnula Safija Murić (55).

-Službenici OB Rožaje su, preduzimajući operativne mjere i radnje, došli do saznanja da se S.M. (55) autobusom uputila ka Podgorici. Službenici OB Kolašin su, na zahtjev službenika OB Rožaje, zaustavili autubus na području Kolašina i lišili slobode S.M. – kazali su u Policiji.

Kriminalistička obrada i dosadašnje policijske mjere i radnje ukazuju na sumnju da je Safija požar podmetnula na način što je jutros, noseći bidon sa benzinom, došla do porodične kuće u kojoj je Sulejman živio sa Sedinom, a zatim je ušla u kuću kroz prozor na kupatilu i polila benzinom prostoriju u kojoj su spavali, a potom je zapalila, nakon čega je pobjegla.

Na licu mjesta se vrši uviđaj kojim rukovodi državni tužilac u VDT u Bijelom Polju.

Beživotna tijela Murića i Mucović biće upućena na Odjeljenje sudske patologije KCCG u Podgorici radi vršenja obdukcije.

Službenici OB Rožaje će osumnjičenu Safiju Murić (55) u zakonskom roku privesti državnom tužiocu u VDT u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da je počinila navedeno krivično djelo.

 

Izvor: Standard