DRUŠTVO PREPORUKA

CEDIS: Nastavljaju da podržavaju sportiste

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) i ove godine planira da, cijeneći značaj kolektivnog i individualnog sporta, podrži sportske klubove, saveze i događaje vezane za sport i sportske manifestacije, saopšteno je Dnevnim novinama u toj kompaniji.

CEDIS i u 2019. nastavlja sponzorstvo Vaterpoloplivačkom, Rukometnom i Streljačkom savezu Crne Gore.

-To je samo dio iz palete aktivnosti CEDIS-a vezanih za doprinos razvoju društva, naročito u oblasti sporta. Rezultati pokazuju da pažljivo biramo one u koje ćemo uložiti – istakli su u CEDIS-u i dodali da su naročito motivisani kada se crnogorski sportisti okite medaljama sa takmičenja koja je kompanija finansijski podržala.

Predstavnici CEDIS-a smatraju da je briga o sportskoj zajednici važna tačka prepoznatljivosti kompanije, a to opravdava nedavno potpisani ugovor sa podgoričkim karate klubom Omladinac, vrijedan 3.000 eura.

-Potvrđena je opravdanost ulaganja u mlade talentovane sportiste. Na prvom takmičenju u Gvadalahari, karatista kluba Omladinac Mario Hodžić okitio se srebrnom medaljom. Ponosni smo sto je Hodžić postigao uspjeh i što smo doprinijeli da makar ne razmišlja o finansijama. On je sve uloženo i opravdao – rekli su u CEDIS-u.

Trener podgoričkog kluba Žarko Raković smatra da je CEDIS, podržavajući Omladinac, na najbolji način pokazao kako se njeguju talenti i daje elan koji vodi ka uspjehu.

-Da nije bilo CEDIS-a koji je prepoznao vrijednost kluba, naši sportisti možda ne bi imali priliku da zasijaju srebnim sjajem. Hvala na podršci, a unaprijed zahvaljujemo i na novom vjetru u leđa koji je CEDIS dao kako bi takmičari otputovali u Maroko i Istanbul – ukazao je Raković.

On je poručio da će se truditi da opravdaju ukazano povjerenje, a u CEDIS-u su naveli da će i ubuduće biti snažan vjetar u leđa sportistima koji na najbolji način pronose ime Crne Gore van njenih granica.