Porto Novi
ART PREPORUKA

ART: Preminula Bondova djevojka Nađa Regin

Foto: Daily mail

Srpska glumica Nađa Regin koja se pojavila u Bondovim filmovima ,,From Russia with Love” (1963) i ,,Goldfinger” (1964) preminula je u 87. godini, samo nedjelju nakon još jedne Bondove djevojke, Tanije Malet.
– Veoma nam je žao što je Nađa Regin preminula u 87. godini. Naše misli su sa njenom porodicom i prijateljima – piše na oficijelnoj stranici filmova 007 na Tviteru.
Iako u Nađinoj zvaničnoj biografiji stoji da je rođena u Nišu, evropska filmska diva našeg porijekla prve glumačke korake načinila je u Kraljevu, gdje je provela djetinjstvo, na priredbama za djecu, a imala je tada samo sedam godina.
Put Nađe Regin do zvijezda bio je težak. Oca su oktobra 1941. godine u okupiranom Kraljevu strijeljali Njemci. Majka Milka se potom sa djecom preselila u Beograd, gdje je imala rođake. Tamo je Milka napisala roman ,,Svitanja”, dok je Nađa pohađala Sedmu žensku gimnaziju i baletsku školu.

Kasnije, kao student Akademije za pozorišnu umetnost 1949. godine debitovala je u ostvarenju ,,Priča o fabrici”, režisera Vladimira Pogačića. Za vrijeme studija Nađa je snimila i domaće filmove ,,Čudotvorni mač”, režisera Vojislava Nanovića i ,,Frosina”, a po diplomiranju filmove ,,Ešelon dr M.”, u režiji Žike Mitrovića i koprodukcijski film ,,Kuća na obali”, režisera Boška Kosanovića.
Filmski pohod na Evropu ova Srpkinja počela je 1963. godine ulogom u drugom nastavku avantura Džejmsa Bonda – ,,Iz Rusije s ljubavlju”, ulogom djevojke negativca Karima, dok je naredne godine u ,,Goldfingeru”, ulogom Bonite postala i jedna od Bondovih djevojaka. Saradnja s glumcem Šonom Konerijem otvorila joj je vrata u svijetu glume.

 

View this post on Instagram

 

#nadjaregin #fromrussiawithlove #bonita #goldfinger

A post shared by Anthony Cusack (@arc147) on

 

View this post on Instagram

 

Here are all the @007 #jamesbondgirls. Which one is your favorite? 💙🎥👩🏼 Actress: #NadjaRegin Nationality: Serbian Bond Movie: #Goldfinger (#1964) Synopsis: In the exciting pre-title sequence of Goldfinger, Bond foils the plots of a heroin baron and blows up his operations with plastic explosives. Before leaving, Bond takes care of some unfinished business, to have a bath with #Bonita. The excursion turns out to be a trap, as Bonita seduces Bond so that a henchman can knock him unconscious. Bond sees the reflection in Bonita's eyes, and she gets knocked on the head while the henchman is electrocuted in the bath. “Shocking. Positively shocking” Bond remarks before leaving the room.

A post shared by American Girl Vintage (@american.girl.vintage) on


Do završetka karijere snimila je 40 naslova u Engleskoj i Njemačkoj. Glumila je i u televizijskim serijama ,,Svetac” sa Rodžerom Murom, a kasnije u ,,Osvetnicima” i ,,Opasnom čovjeku”. Penziju je stekla radeći kao scenarista na BBC.
Izvor: zena.blic.rs