Porto Novi
ART SLAJDER

PODGORICA: Akteri predstave ,,Zlatni ključ” oduševili mališane u KIC-u

Publika je na nogama ispratila kraj dječje predstave ,,Zlatni ključ” koju je u Velikoj sali KIC-a ,,Budo Tomović“ u Podgorici organizovao pozorišni studio ,,Maska” u saradnji sa Moskovskim kulturnim centrom iz Podgorice i uz podršku KIC-a.
Komad čiju režiju potpisuje Elena Kalinina, a koreografiju Arina Bodina, baziran je na priči ,,Pinokio”, ali je publika, koju su činila  djeca sa roditeljima, pored Pinokija, Đepeta, Cvrčka, dobre vile, mačka i lisice, bila u prilici da vidi još neke likove iz bajki i priča za djecu, poput Aladina, bake, pajaca, Crnobradog, lava, olovnog vojnika, balerine, mađioničara i njegovih pomoćnica, gatare, kapetana, te zle kraljice koja je pomoću lasera slala munje.
U predstavi su glumila djeca od pet do 15 godina, ali i odrasli iz međunarodnog tima iz Crne Gore, Rusije i Ukrajine. Mališani su držanjem ritma rukama ispratili sve muzičke tačke, a aplauzom završetak svake scene. Dio ove lijepe predstave bile su i crnogorske plesne škole ,,Sonrisa” i ,,Beauty”, te brazilska škola plesa ,,Capoeira Montenegro club”.
Ova lepršava paleta likova tjerala je publiku na aplauz, smijeh i držanje ritma rukama. Kada im je dobra vila poslala loptice za gađanje zle kraljice, dočekali su ih oduševljeno, s rukama podignutim u vazduh kako bi uhvatili neku od njih, a kad su ih dobili, zasuli su zlu kraljicu njima. Već sljedećeg trenutka plesali su uz muziku.

This slideshow requires JavaScript.

– Hvala najljepša što ste došli na ovu našu predstavu. Hvala glumcima pozorišnog studija ,,Maska”, takođe plesnim školama ,,Sonrisa”, ,,Beauty” i ,,Capoeira Montenegro”. Posebnu zahvalnost dugujem našoj koreografkinji Arini Bodinoj. Hvala i Moskovskom kulturnom centru u Crnoj Gori i KIC-u što su nam pomogli da vam damo ovu predstavu – rekla je na kraju režiserka Elena Kalinina, a publika svaki znak zahvalnosti pozdravila aplauzom.

This slideshow requires JavaScript.

B.R.
Foto: B. Šekularac