DRUŠTVO PREPORUKA

GIMNAZIJA ,,SLOBODAN ŠKEROVIĆ”: Dušan Subotić – prvak u fizici na Državnom takmičenju

Dušan Subotić je učenik III razreda Gimnazije „Slobodan Škerović“ ‒ matematičko specijalističko odjeljenje, i zapažen je po sjajnim rezultatima koje ostvaruje na raznim takmičenjima.

Dušan kaže da voli sve prirodne nauke, a najviše fiziku. U slobodno vrijeme voli da prati različite sportove. Trenirao je odbojku i igrao za školski tim u osnovnoj školi. Pored toga, trenirao je košarku i fudbal.

Sada često sa drugovima iz odjeljenja učestvuje na fudbalskim turnirima. U slobodno vrijeme voli da igra šah. O Dušanovoj svestranosti govori i činjenica da je završio nižu muzičku školu i da svira gitaru.

Ovaj talentovani učenik, na brojnim takmičenjima osvojio je mnoštvo nagrada, kao što su prvo mjesto iz fizike na Državnom takmičenju za osnovne škole 2016. godine, i prvo mjesto na Olimpijadi znanja iz fizike za prvi razred; srebrnu medalju iz fizike i bronzanu medalju iz matematika na Petom međunarodnom kupu Matematičke gimnazije u Beogradu; srebrnu medalju na Matematičkom turniru u Valjevu 2017. godine.

Takođe, Dušan je osvojio i prvo mjesto na Olimpijadi znanja iz fizike za drugi razred, 2018. godine.

U ovoj godini, zablistao je na Državnom takmičenju za srednje škole, osvojivši prvo mjesto iz fizike sa maksimalnim brojem bodova.

Dušan je pravi primjer da talentovani učenici treba da vjeruju u sebe, posvete se oblasti za koju imaju predispozicije i da nikada ne odustaju. On im kratko poručuje: ,,Samo naprijed!”

Mn.M.