DRUŠTVO PREPORUKA

PORTO MONTENEGRO: Evropski Match Race Tour od 22. do 24. marta

Porto Montenegro je domaćin druge etape sedme Evropske Match Race ture – velikog dvobojskog jedrenja od 22. do 24. marta.

Evropski Match Race Tour, koji se sastoji od sedam stanica i velikog finala, novi je Match Race format kreiran u cilju promocije dvobojskog jedrenja, i afirmacije jedriličara i mornara mlađih generacija, kako bi se međusobno takmičili i napredovali u svjetskom rangu, naveli su iz Porto Montenegra.

Od deset timova koji učestvuju na regati, ističu organizatori u saopštenju, osam jedriličara su u prvih 100 na Svjetskoj rang listi jedriličarskih utrka. Ettore Botticini iz Italije zauzima četvrto mjesto u svijetu, Mati Sepp iz Estonije zauzima šesto mjesto, a Dejan Presen iz Slovenije 14.

-Porto Montenegro Jahting klub dočekuje šest novih timova u Crnu Goru, dok su ostala četiri tima već nastupala ovdje. PM Jahting klub je izabran kao EMRT stanica, zbog svoje izuzetnosti i perfektnosti u organizaciji regata, posebno kada je u pitanju dvobojsko jedrenje, kao i zbog izvrsnih sadržaja i uslova jedrenja u akvatorijumu tivatskog zaliva – ističu u saopštenju.