DRUŠTVO PREPORUKA

DOM UČENIKA U BARU: Dječaku u tuči polomljena jagodična kost

Ilustracija

Učenik Srednje poljoprivredne škole u Baru (15), prije tri noći zadobio je teške povrede u Domu učenika, zbog kojih je preksinoć operisan u Kliničkom centru (KC).

Pentaestogodišnjak iz sjeverne opštine, prema nezvaničnim saznanjima iz KC, stabilnog je zdravstvenog stanja, a o događaju je obaviještena policija.

Direktor Doma učenika u Baru Boris Mijović, “Vijestima” je kazao da je došlo do tuče u kojoj je jedan dječak zadobio tešku, a drugi lakšu tjelesnu povredu. O događaju su obaviješteni roditelji, škola, kao i Centar za socijalni rad u Podgorici, čiji su radnici saslušali dječaka sa teškom tjelesnom povredom. Policija je uzela izjave od dvojice dječaka.

U Domu učenika juče je bio održan sastanak stručnog vijeća, koje čine direktor, vaspitači i predsjednik domske zajednice.

Mijović je rekao da je dječaku, koji je nanio tešku tjelesnu povredu vršnjaku, izrečena mjera predisključenja iz škole, dok će kaznu za povrijeđenog učenika razmotriti po povratku u Bar.

Direktor Doma učenika objasnio je da nadzorne kamere nijesu zabilježile na koji način je dječak zadobio tešku povredu i da se sve vjerovatno dogodilo napolju.

Iz Uprave policije saopštili su da su identifikovali maloljetnika koji je učeniku polomio jagodičnu kost, i naveli da su u toku  konsultacije sa tužiocem.

 

Izvor: Vijesti