DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: Tinejdžeri osumnjičeni da su pretukli Grka i ukrali mu 400 eura

Podgoričani B.H. (17), E.H. (13), M.M. (14) i I.C. (18) uhapšeni su zbog sumnje da su 15. marta fizički napali Grka A.L. u blizini Željezničke stanice, a potom mu ukrali 400 eura. Zbog zadobijenih povreda, A.L. je zadržan u Kliničkom centru, saopšteno je iz Uprave policije.

Sumnja se da je jedan od njih četvorice 15. marta, oko 21 čas, prišao državljaninu Grčke i zagovarao ga, navodno nešto pitajući na engleskom jeziku, dok su mu ostali prišli sa leđa.

Njih četvorica su, kako se sumnja, potom više puta udarili A.L. u glavu, a jedan od osumnjičenih udarao ga je i kratkom metalnom šipkom.

-A.L. je potom pao na tlo i udario glavom o kamen. Ova četiri lica su zatim od A.L, sumnja se, otuđila 400 eura iz njegove jakne, nakon čega su pobjegla – naveli su u Upravi policije.

Podgorička policija je, dodaju, u kratkom roku identifikovala i uhapsila osumnjičene. Oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici zbog sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo.

-Oštećeni A.L. je transportovan u Urgentni blok KCCG radi pružanja ljekarske pomoći i zadržan je u Kliničkom centru radi saniranja povreda i praćenja stanja – kazali su iz Uprave policije.