DRUŠTVO PREPORUKA

UZNEMIRUJUĆI VIDEO: U stanu prepunom smeća pronađena potpuno divlja djevojčica

Policija u specijalnim zaštitnim odijelima spasla je polugolu petogodišnju djevojčicu koja je živjela u jednom stanu punom đubreta u prijestonici Rusije. Devojčica čije je ime Ljubov (Ljubav) bila je bolesna i dehidrirana, nije umjela da govori i bukvalno je bila do grla u đubretu.

Izgladnjela djevojčica je pronađena nekoliko dana nakon nestanka majke Irine Garaščenko (47). Portal Life.ru prenosi da su policajci morali da obuku specijalna zaštitna odijela jer je stan bukvalno bio pretrpan đubretom i bubašvabama. Ogrlica koju je djevojčica nosila gotovo je srasla s njenim vratom.

– Ona ne zna da govori, samo ispušta neke neartikulisane zvuke. Ponudili smo joj da pije vode i popila je dva litra odjednom – naveli su istražitelji.

Ruski mediji su djevojčicu prozvali Mogli, po ugledu na dječaka koji je odrastao sa zvijerima, junaku “Knjige o džungli”. Međutim, njoj društvo nijesu pravili ni psi ni mačke.

– Đubre koje se raspada smrdjelo je nesnosno. Umalo se nijesmo onesvijestili od prizora koji smo zatekli u stanu. Djevojčica je sjedela pored prozora u kuhinji. Bila je skoro gola, na sebi je imala samo kapu i nekakvu iscijepanu majicu. Plakala je. Hrane nije bilo i svuda su bile bubašvabe – rekao je jedan od komšija koji je prvi ušao u stan prije nego što je pozvao policiju.

Komšije navode da je majka Irina Garaščenko prije pet godina došla s ćerkom i da je kasnije rekla da je djevojčica otišla da živi kod babe. Otac djevojčice je deportovan u Ukrajinu. Susjedi navode i da je majka djevojčice izgledala normalno, uvijek je bila propisno obučena i tvrdila je da radi na održavanju čistoće u susjednom stambenom bloku.

ZANEMARIVANJE I POKUŠAJ UBISTVA

Majka djevojčice pojavila se u stanu nekoliko dana nakon što je policija odvela djevojčicu i smjestila je na liječenje. Komšije su pozvale policiju, koja je uhapsila majku. Vjeruje se da djevojčica, od kada se rodila, nije izašla iz stana i nije imala nikakav kontakt sa drugim ljudima osim s majkom. Protiv nje je podignuta optužnica za zanemarivanje djeteta i pokušaj ubistva.

 

Izvor: Agencije