DRUŠTVO PREPORUKA

OŠ “SAVO PEJANOVIĆ” PODGORICA: Uz puno emocija priređen program pod nazivom “Majka je da se voli”

Učenici prvog i petog razreda Osnovne škole “Savo Pejanović” iz Podgorice, sa svojim učiteljicama i vaspitačicama, u susret 8. martu priredili su danas svečani program pod nazivom “Majka je da se voli”. Priredba je bila poklon majkama, i svim ženama koje brinu o njima.

Direktorica škole Vesna Stojanović poželjela je dobrodošlicu i čestitala sjutrašnji praznik.

-Htjeli smo da vam danas, nešto malo ranije, čestitamo praznik jer znamo da vam je upravo ova čestitka koju ćete dobiti od svoje djece najvažnija i najbitnija. Nemojte zamjeriti njihovoj nesavršenosti jer danas, pred vama, imaju više treme. Ovaj program pripremili su naši prvaci zajedno sa svojim malo starijim drugarima i svojim učiteljima i nastavnicima – istakla je direktorka Stojanović.

Iako još mali, kako dodaje ona, već zakoračali u jedno novo poglavlje života, svjesni žrtve i odricanja roditelja, oni su željeli da se tim programom zahvale za sve ono što se čini za njih, za njihovu sreću i osmijeh na licu.

-Kako budu rasli sve više će spoznavati da je moć svake žene velika i nedokučiva, čudesna. Samo je treba znati iskoristiti. Žena je čovjek prije svega, biće sa fantastičnom moći svoga uma i samo od nje zavisi kako će i kada iskoristiti tu svoju duhovnu moć. Ona bira način, vrijeme i put do ostvarenja postavljenog cilja. Žena može sve, ako to želi i ako ima odgovarajuće uslove – nadahnjujuća je poruka direktorice.

Voditelji Hajdana i Andrija spojili su svojim najavama spremljene igrokaze, recitacije, ples, muziku i pjesmu mališana.

Učenici I-1, Lazar, Emir, Danilo i Marko, recitovali su pjesmu “Tetka”, dok su učenici V-1 Andrija i Anastasija predstavili  igrokaz “Izvještaj sa sela”.

Nakon njih Benjamin je odsvirao  pjesmu na gitari. Pjesmu “Za mamine oči” govorili su Zlata, Anja i Marija.

U ritmici “Cvijeće za mamu” nastupile su djevojčice prvog razreda.

Igrokaz “Neću uvijek da budem prvi” predstavili su prvaci Jefimija, Matej i Lana. Stihove “M – kao majka” govorili su Teodora, Monika, Selma, Nikola i Nađa.

Školski hor, pod vođstvom profesorice Aleksandre Filipović, izveo je pjesmu “Srce u srcu”. “Zahvalnost majci” izrazili su Đina, Saša i Matija, a Balša Pejanović izrecitovao je pjesmu “Čuvaj majku da ti dugo traje”. Kiril je na ruskom recitovao pjesmu majci.

Ana Vujošević otpjevala je pjesmu “Nije lako biti dijete”, a stihove o majci govoroili su i prvaci Relja, Stefan, Petar i Zarija.

This slideshow requires JavaScript.

M.S.