Porto Novi
PREPORUKA SPORT

TENIS: Obavljen žrijeb za Indijan Vels, Raonić raskinuo saradnju s Ivaniševićem

Foto: Qatar open

Masters u Indijan Velsu sigurno je jedan od najzahtjevnijih turnira u ATP kalendaru, poslije četiri grend slem takmičenja. Po velikim vrućinama za ovo doba godine, za trofej treba nanizati šest pobjeda ako ste među 32 nosioca, a sedam ako ste na nižoj polaznoj poziciji, piše Mondo.

Da Novak Đoković bude potpuno fokusiran od starta turnira, na kome je trijumfovao pet puta (2008, 2011, 2014, 2015. i 2016) i jednom bio poraženi finalista, ,,pobrinuo” se i žrijeb, budući da mu je već od drugog meča namijenio vrlo ozbiljne protivnike.

Najbolji teniser svijeta biće slobodan u prvoj rundi, a pohod na rekordnu, šestu titulu, počeće protiv nekog od igrača iz kvalifikacionog dijela.

Već u trećoj rundi mogao bi da se sastane sa Australijancem Nikom Kirjosom, jednim od rijetkih – ako ne i jedinim iz svjetskog vrha, u širokom smislu – koji ne samo da se može pohvaliti pozitivnim skorom u okršajima sa Đokovićem, nego i činjenicom da od njega nikada nije izgubio.

Kirjos i Đoković odmjerili su snage dva puta, u kratkom vremenskom razmaku početkom 2017. godine, a momak iz Kanbere slavio je pobjede u četvrtfinalu Akapulka (7:6, 7:5) i potom u osmini finala Indijan Velsa (6:4, 7:6).

Foto: Ben Solomon/Tennis Australia

Kanadski teniser Miloš Raonić i hrvatski stručnjak Goran Ivanišević okončali su saradnju pred početak Mastersa u Indijan Velsu. Nije poznato zašto je došlo do rastanka, a Raonić je tokom perioda od godinu, u kojem je trenirao sa Ivaniševićem, napredovao sa 38. na 14. mjesto ATP liste.

Francuski mediji prenijeli su da će novi trener momka koji je rođen u Titogradu biti Fabris Santoro, koji trenutno trenira Pjera Iga Erbera.

Raonić je najveći uspjeh u karijeri ostvario plasmanom u finale Vimbldona 2016. godine, nakon čega je postao treći teniser svijeta.

Raonić je slobodan u prvom kolu Indijan Velsa, a u drugom će igrati protiv pobjednika meča između Sema Kverija i Matea Beretinija.

Izvor: mondo.rs/republika.rs