Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

NA NOVOM ZELANDU I U KANADI: Stop za muziku Majkla Džeksona na radio-stanicama

Foto: Pinterest

Muzika Majkla Džeksona više se neće emitovati na radio-stanicama širom Novog Zelanda i Kanade.
Razlog su optužbe za zlostavljanje djece i šokantnih svjedočenja njegovih navodnih žrtava u najnovijem dokumentarcu ,,Leaving Neverland”.
U filmu koji se sastoji od dva dijela, Vejd Robson i Džejms Sejfčak optužuju Džeksona za seksualno zlostavljanje i tvrde da je ono trajalo nekoliko godina tokom njihovog djetinjstva.
Dio obožavalaca stao je u odbranu preminulog pjevača, dok drugi iskazuju podršku navodnim žrtvama i tvrde da im njegove pjesme izazivaju osjećaj nelagode.
Tako su brojne novozelandske radijske stanice odlučile da povuku sve Džeksonove pjesme iz etra, uključujući i medijsku kompaniju MediaWorks.
– Majkl Džekson trenutno nije na popisu izvođača radio-stanica u vlasništvu MediaWorksa. To je odraz želja slušalaca i njihovih preferencija. Naš posao je da slušaocima osigurammo da čuju muziku koje žele – izjavio je direktor MediaWorka radio-stanica Leon Rat.
Njihov najveći konkurent NZME, takođe, u skorašnje vrijeme neće puštati Džeksonovu muziku.
– Plejliste NZME-a mijenjaju se iz nedjelje u nedjelju, a Majkl Džekson se trenutno ne nalazi na njima – izjavio je njihov direktor Din Bjukenan za ,,New Zealand Herald”.
Pjesme Majkla Džeksona više se neće emitovati ni u Kanadi, prenosi kanadski CBC. Zasad su tri radio-stanice donijele takvu odluku, dok je ostale još razmatraju.
Nakon što je u SAD-u prikazan i drugi dio filma s potresnim svjedočanstvima, slavna televizijska voditeljka i producentkinja Opra Vinfri intervjuisala je Robsona i Sejfčaka.
Tokom intervjua Robson je izjavio da kao dijete nije razumio da je izložen seksualnom zlostavljanju od strane Majkla Džeksona.
Izvor: Dnevnik.hr