Porto Novi
ART PREPORUKA

BEOVIZIJA: Srbiju na ,,Eurosongu” predstavljaće Nevena Božović

Predstavnik Srbije na ,,Pjesmi Evrovizije”, koja će u maju biti održana u Tel Avivu, jeste Nevena Božović sa numerom ,,Kruna”. Ovo je večerašnja odluka publike (50 odsto glasova putem SMS-a) i stručnog žirija (50 odsto glasova).
– Ovo je moja prva autorska pjesma i ovo je pjesma za mog Nikolu – rekla je Božović kroz suze.
Podsjetimo, Božović je Srbiju predstavljala na juniorskoj ,,Pjesmi Evrovizije” 2007. godine sa pjesmom ,,Piši mi”, a onda na ,,Eurosongu” 2013. sa ,,Moje 3” i numerom ,,Ljubav je svuda”.

Žiri su činili predsjednik Aleksandar Milić Mili (grupa Miligram) i članovi Miroslav Miša Aleksić, muzičar, član grupe „Riblja čorba“, pjevačica Bojana Stamenov, tekstopisac Dejan Ivanović i Goca Tržan.
U takmičarskom dijelu nastupili su Saška Janks (Da li čuješ moj glas), „Majdan“ (Budim te), Sofija Perić (Aritmija), Dženan Lončarević (Nema suza), ,,Vonder strings” i Ivana Vladović (Moja bol), Jana (Viktorija), Lord (Radnički sin), Nevena Božović (Kruna), Ana Popović (Lutaš), Ivan Kurtić (Bela), Nataša i Una (Samo bez straha) i Aleksandra Sekulić (Tugo).

Detalj sa večerašnjeg nastupa Željka Joksimovića (Foto: Printscreen)

U revijalnom dijelu Željko Joksimović i Ad hoc orchestra izveli su ,,Lane moje”. S ovom prelijepom pjesmom osvojili su drugo mjesto na ,,Eurosongu” 2004. godine u Istanbulu. Zatim je publiku podsjetio na učešće na ,,Eurosongu” 2012. sa pjesmom ,,Nije ljubav stvar”. Tada je u Bakuu zauzeo treće mjesto. Joksimović je potom predstavio još jednu svoju predivnu numeru, najnoviju – ,,Možda je to ljubav”. Za kraj je ostavio izuzetni novi aranžman pjesme ,,Ludak kao ja”.
Voditelji su bili Dragana Kosjerina, Ivan Mihailović, Ana Babić i Nebojša Milovanović.
Srbija će na ,,Eurosongu” nastupiti prve polufinalne večeri 14. maja. Drugo polufinalno veče je 16. maj, dok je finale 18. maja.
Crnu Goru predstavljaće sastav ,,D-moll”, Hrvatsku Roko Blažević, Makedoniju Tamara Todevska, Sloveniju Zala Kralj i Gašper Šantl, a Albaniju Jonida Maliki.
B.R.