Porto Novi
ART PREPORUKA

PODGORICA: KIC pop hor proslavio 2. rođendan i najavio spektakl krajem juna

Za samo dvije godine od kako postoji, jedinstveni KIC pop hor pokazao je da se muzikom i čistom emocijom stiže do srca publike, a pjesmom, bez barijera, sa puno entuzijazma, osvajaju simpatije građana svih generacija širom Crne Gore. Drugi rođendan omiljenog i sve popularnijeg podgoričkog hora, proslavljen je sinoć.

– Ponosni smo što smo za samo dvije godine održali 35 koncerata, od čega je 12 pod imenom ,,Bez dileme – Antifašizam”, a partizanske i antifašističke pjesme pjevale su se u Podgorici, Danilovgradu, Nikšiću, Herceg Novom, Tivtu. KIC pophor svojim izvedbama uveličao je: Međunarodni festival lutkarstva, početak ljetnje sezone u Tivtu, ,,Podgoričku noć 2018”, Prvi podgorički praznični Pazar… Pjesmom smo podržali dvije akcije za borbu protiv raka dojke u saradnji sa NVO ,,Zdrava dona Montenegrina” i AVON-om, ali bili i dio muzičkog projekta ,,Nesalomiva” posvećenog borbi protiv nasilja nad ženama. Uveličali smo svečanost dodjele nagrade Iskra – za Filantropiju, a u saradnji sa Rotary klubom Podgorica održali humanitarni koncert za pomoć štićenicima Resursnog centra, Nastupili smo i na festivalu City Groove, otvorili hercegnovski Festival horova, a bili i gosti u revijalnom dijelu Montevizije, izboru za predstavnika naše države na ovogodišnjem Eurosongu. Bili smo podrška Folklornom ansamblu KIC-a ,,Budo Tomović” i prvi put nastupili pred hrvatskom publikom u Puli. Posebno smo radosni zbog našeg prvog spota urađenog za pjesmu ,,Bilećanka”, a koji na you tube-u bilježi blizu 17 000 pregleda. U završnici 2018. KIC pop hor i 30 crnogorskih muzičara održali su veličanstven muzički hepening MNE pop fest, a koga je publika proglasila Naj KIC programom – podsjećaju iz KIC pop hora.

U slavljeničkom duhu 2. rođendana, najavljuju već 14. marta koncert sa antifašističkim repertoarom u Kotoru, a 25. juna zakazili su još jedan izuzetan pop spektakl na velikoj sceni KIC-a ,,Budo Tomović”.

– Nastavljamo još energičnije, raspjevanije, poletnije… Zahvaljujući našoj publici – rastemo i obećavamo još puno muzičkih iznenađenja! Šezdeset članova na čelu sa dirigentom prof. Sašom Barjaktarevićem zahvaljuje svima na lijepim željama – navodi se u saopštenju.