Porto Novi
ART PREPORUKA

POČELA BEOVIZIJA: Sekulić, Janks, Kurtić, Nataša i Una, Vladović i Perić idu dalje

Foto: RTS

Aleksandra Sekulić, Saška Janks, Nataša i Una, Ivan Kurtić, ,,Wonder strings” i Ivana Vladović i Sofija Perić takmičiće se u nedjelju u finalu ,,Beovizije“, kada će biti izabran predstavnik Srbije na ,,Pjesmi Evrovizije“ koja će ovog maja biti održana u Tel Avivu, rezultat je večerašnje prve polufinalne večeri ,,Beovizije“. Sve tri večeri glasa publika putem SMS-a (50 odsto glasova) i stručni žiri (50 odsto glasova).
Veče je otvorio sastav ,,Fankd ap” pjesmom ,,Zašto da se ne desi”, a zatvorile Nataša i Una s numerom ,,Samo bez straha”. Nastupili su još Aleksandra Sekulić koja je otpjevala pjesmu ,,Tugo”, za ,,Osvajači” sa ,, Voda i plamen”, Dunja Vujadinović sa ,,7”, Mr. Doo sa ,,Do 100”, Saška Janks sa ,,Da li čuješ moj glas”, Ivan Kurtić sa ,,Bela”, Sofija Perić sa ,,Aritmija”, Snežana Berić – Ekstra Nena sa ,,Još ti čujem glas”, Eleonora sa ,,Samo lagano” i ,,Wonder strings” i Ivana Vladović sa pjesmom ,,Moja bol”.
U revijalnom dijelu nastupili su Bojana Stamenov koja je otpjevala pjesmu kojom je Neta dovela ,,Eurosong” u Izrael – ,,Toy”, zatim je sa  Sanjom Vučić i Žakom Houdekom zapjevala još jednu pobjedničku evrovizijsku pjesmu – ,,Euphoria”, a onda i numeru s  kojom se ona predstavila na ,,Eurosongu” – ,,Beauty never lies”, Žak Houdek svoju ,,My friend”, a Sanja Vučić svoju ,,Shelter”. Nenad Knežević Knez nastupio je sa pjesmom ,,Adio” kojom je predstavljao Crnu Goru 2015. godine u Beču. Pobjedničku za  Srbiju, ,,Molitvu” (Marija Šerifović, 2007, Helsinki), otpjevali su Knez, Žak Houdek, Sanja Vučić i Bojana Stamenov.
Voditelji su bili Dragana Kosjerina i Ivan Mihailović. Sjutra će biti održano drugo polufinalno veče ,,Beovizije”.
B.R.