MAGAZIN PREPORUKA

OSKAR: Tokom ceremonije na sceni će biti 40 hiljada ruža

Glavni umjetnički direktor Oskara, Dejvid Korins napisao je nekoliko riječi na svom Instagramu o pripremama za ceremoniju i pokazao kako će izgledati pozorišna scena Dolbi od 24. do 25. februara.

Gledaoce Oskara očekuju potpuno drugačiji scenski dizajni. Za razliku od prethodnih godina, kada je scena izgledala više kao luksuzna i pomalo pretenciozna kutija za nakit, ove godine dizajn će biti zasnovan na mekim linijama i toplim oblicima. Korins, poznat po svom radu na Brodveju rekao je da bi, prema njegovoj ideji, glatke obline scene trebalo obuhvatiti i goste ceremonije i publiku koja će gledati emisiju kod kuće:

-Mislim da se svi slažemo da je u našem svijetu mnogo pravih linija i tvrdog razmišljanja. Tokom godina rada na Oskaru, stvorio sam svoj svijet zasnovan na idejama inkluzivnosti i zajednice. Ovaj dizajn koristi meke tople forme koje će okružiti ne samo publiku u dvorani, već i publiku koja gleda kod kuće. Mi to zovemo kristalni oblak – najavio je on.

Ovo je samo jedna od mnogih ideja koje će biti implementirane na Oskaru 24. februara. Težina dekoracije je 725 kilograma.

-Uvjeravam vas da je ovo zaista impresivan prizor. Ne mogu da dočekam da svi vidite šta smo sve pripremili. Da li sam spomenuo da će na sceni biti oko 40.000 živih ruža  – podijelio je sa svojim pratiocima Korins.

 

Izvor: grazia.rs