PREPORUKA SPORT

ANDRE AGASI: Novak igra najbolji tenis, Federer uradio najviše

Legendarni Andre Agasi kaže da je Novak Đoković na vrhuncu forme najbolji igrač na planeti, dok je Rodžer Federer postigao najviše u dosadašnjoj karijeri.

Već mjesecima se konstantno govori o šansama Novaka Đokovića i Rafaela Nadala da dostignu rekord Švajcarca po broju osvojenih Gren slem titula.

-Federer je pobjeđivao mene, Rodika, Hjuita, Moju… Neke je pobjeđivao za svoje prve Slemove, a neke sasvim druge momke za kasnije Slemove. Onda se pojavi Rafa i mora da dobije Federera i Đokovića kako bi osvajao najveće titule, a Đoković mora da pobjeđuje i Federera i Rafu. Ako mene pitate kao tenisera koji treba da bude s druge strane mreže, ‘ko igra najbolji tenis‘ – što je drugačije od najboljeg svih vremena – tu moram da budem jasan, najveći standard tenisa koji sam ikada vidio jeste kada je Novak na svom vrhuncu. Taj njegov nivo je nepogrješiv kriterijum kojem svi teže. I još nije gotov. Sa druge strane, mislim da je Federer uradio najviše sa svojom karijerom, najraznovrsniji je – on je vjerovatno mogao da osvaja Slemove samo igrajući servis-volej, a našao bi način i da je igra na mreži zabranjena. Nadalova karijera govori za sebe – rekao je Agasi u intervjuu za Times of India.

Federer ima 20, Nadal 17, a Đoković 15 najprestižnijih pehara.

Izvor: Agencije