DRUŠTVO PREPORUKA

HRVATSKA: Pronađeno tijelo djevojke koje je 19 godina bilo u zamrzivaču

Policija je sinoć uhapsila 45-godišnju ženu koja se sumnjiči za ubistvo Jasmine Dominić, čije je tijelo 19 godina nakon nestanka pronađeno u zamrzivaču u porodičnoj kući u selu Palovac.

Kako javljaju Međimurske novine, u subotu naveče je zbog sumnje u ubistvo uhapšena 45-godišnjakinja s područja Opštine Mala Subotica.

Isti medij javlja kako je, prema neslužbenim informacijama, riječ o sestri Jasmine Dominić, Smiljani Dominić iz Palovca, koja je rođena 1974. godine.

Tijelo otkriveno juče, u zamrzivaču je ležalo 19 godina.

Na adresi na kojoj je tijelo nađeno živjela je Jasmina Dominić, djevojka koja je nestala 2000. godine. Pošto se njoj davne 2000. gubi svaki trag, a još se uvijek vodi u evidenciji nestalih osoba, policija sumnja da mrtvo tijelo u zamrzivaču pripada upravo njoj. To znači da je tamo ležala gotovo 19 godina, a da niko ništa nije znao.

Leš je, prema navodima susjeda, otkrio budući suprug Jasminine nećakinje.

Trenutno postoji više informacija o tome kako je do otkrića došlo. Prema jednoj verziji, nakon nestanka struje iz škrinje se osjetio smrad. Nije poznato ni ko je policiji

Jasminin otac je 2011. izjavio: “Rekla je da ide na brod, od tada nemamo informacija o njoj”

Jasmina je 2000. godine nestala u Zagrebu. Tada je imala 23 godine. Rođena je u međimurskom naselju Palovec, a studirala je u Zagrebu.

Jasminin otac umro je prije nekoliko godina, dok njena majka živi i radi u Njemačkoj.

Jasmina je u kući živjela s dvije godine starijom sestrom i roditeljima s tim da joj je majka radila u Njemačkoj pa je u Hrvatskoj bila povremeno. Jasmina je upisala fakultet u Zagrebu pa je većinu vremena provodila u glavnom gradu.