PREPORUKA SPORT

NAKON 20 GODINA: Ferguson će predvoditi Junajted u okršaju Legendi Mančestera i Bajerna

Foto: manchester evening news

Aleks Ferguson vraća se na klupu Mančester junajteda 26. maja, kada će na ,,Old Trafordu” biti proslava 20 godina od kada je Junajted ispisao stranice istorije, potvrđeno je danas iz Mančester junajteda. Naime, tada je Mančester junajted u finalu Lige šampiona slavio 2:1 protiv Bajern Minhena na ,,Nou kampu”u Barseloni. Bio je to prvi put da je i sam Ferguson podigao pobjednički trofej ovog takmičenja.
– Sada će se ova dva tima opet okupiti kako bi se prikupila sredstva za Fondaciju ,,Mančester junajted”. Navijači se, takođe, mogu radovati, jer će biti u prilici da vide mnoge igrače iz tog meča, odigranog 26. maja 1999. godine – navodi se u saopštenju.
Zanimljivo da je sadašnji trener Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer postigao gol koji je Mančesteru obezbijedio pehar te noći. A nije sve počelo dobro. Mario Basler postigao je već u šestom minutu pogodak za Bajern i taj rezultat ostao je do 91. minuta, kada slijedi nestvaran niz za Junajted. Prvo, u 91. minutu gol postiže Tedi Šeringam koji je kao zamjena za Blomkvista ušao u 67. minutu, da bi u 93. Solskjer, koji je, takođe, ušao kao zamjena za Kola u 81. minutu, ,,zacementirao” rezultat na 2:1 za engleski tim. Sudija je bio Pjerluiđi Kolina, a meč na stadionu pratilo 90,245 navijača. Gol je na strani Mančestera branio Piter Šmajkel, a za Bajern je to bio Oliver Kan. U timu Mančestera bili su Gari Nevil, Roni Jonsen, Jap Stam, Denis Irvin, Rajan Gigs, Dejvid Bekam, Niki Bat, Jesper Blomkvist, Dvajt Jork i Endi Kol. Pored Šeringama i Solskjera, zamjene su bili golman Rajmond van der Gouv i igrači Dejvid Mej, Fil Nevil, Ves Braun i Džonatan Grening. Kod Bajerna, trener je bio Otmar Hicfeld, a igrači Lotar Mateus, Markus Babel, Tomas Linke, Samuel Kufur, Mihael Tarnat, Štefan Efenberg, Jens Jeremies, Karsten Janker i Aleksander Cikler. Zamjene su bile Bernd Dreher, Tomas Helmer, Mehmet Šol, Tomas Štrunc, Torsten Fink, Hasan Salihamidžić i Ali Daei.
B.R.