ART NAŠE PRIČE

VASILISA RADOJEVIĆ UOČI IZLOŽBE U PODGORICI: Žena na moj novi način

Crnogorska slikarka Vasilisa Radivojević predstaviće se novom izložbom slika i crteža domaćoj publici u utorak 19. februara, u 19 časova, postavkom u JU Muzeji i galerije. Kako je slikarka kazala za MNE magazin, ovom prilikom predstaviće 50 svojih slika i crteža.

– Više je tema ove izložbe, kao mala retrospektiva. U centru je žena. Na moj novi način žena. Biće predstavljena  retrospektiva nekih pet perioda mog rada. Naročito crteži, od onih preciznih u peru do onih sa četkicom i bojom – najavila je ona.

Vasilisa Radojević rođena je u Crnoj Gori. Slikarstvo je diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Beogradu. Dobitnica je prve nagrade za slikarstvo koja se dodjeljuje svake desete godine najboljem studentu. Na “Dubrovačkom likovnom salonu” 1982. dobila je prvu nagradu za crtež. Dobitnica je prve nagrade za slikarstvo pod nazivom “Pajper” 1987. godine kao najbolji mladi slikar koji je realizovao izložbu u Rimu. Izlagala je na brojnim samostalnim i kolektivnim izložbama širom Evrope među kojima su značajnije u Madridu, Parizu, Rimu, Monaku, Londonu. Specijalizirala je u Rimu na Academia di Belle Arti. Dobitnik je tamošnje ,,Pajperove” nagrade, kao najbolji inostrani slikar. Imala je više od 100 zajedničkih izložbi i 50 samostalnih u Beogradu, Dubrovniku, Parizu… Radi i kao scenografkinja.

Izložba će biti otvorena do 09.03.2019.godine.

 

Mn.M.

kud duga