BILI SMO DRUŠTVO

CENTREVILLE HOTEL&EXPERIENCES: Otvoren drugi internacionalni sajam viskija ,, Whisky Fair”

U podgoričkom hotelu CentreVille&Experiences, danas je otvoren drugi internacionalni sajam viskija u Crnoj Gori „Whisky Fair“. Na sajmu će, danas i sjutra, biti predstavljeno više od 100 vrsta viskija iz svih krajeva svijeta, a događaj je organizovan uz podršku Turističke organizacije Glavnog grada.

Tokom dva dana sajma biće organizovane degustacije popularnih i luksuznih vrsta viskija, interaktivne radionice i predavanja stručnjaka iz zemalja regiona, kao i turniri u black jack-u i pikadu.

PR menadžer hotela CentreVille Milo Radonjić kazao je da su izuzetno ponosni na to što su i ove godine domaćini sajma viskija.

– Pokazali smo da smo lideri u inovacijama kada je u pitanju turistička ponuda Podgorice. Jedna od naših misija je upravo da pokazujemo da nijesmo samo hotel koji ima smještajni kapacitet i da The Living Room nije samo lounge bar koji služi ljudima da izađu na koktel ili kafu, već pružamo neke drugačije sadržaje, pa otuda u našem nazivu to “Experiences”. Ovo je jedno od tih iskustava koje nudimo, i smatramo da naš cilj jeste i da pružimo drugačije iskustvo, da inforimšemo i da zabavimo ljude. Stoga će svi ljubitelji viskija u naredna dva dana imati priliku da degustiraju više od 100 vrsta različitih viskija iz svih krajeva svijeta, a takođe u večernjim časovima ćemo organizovati koncerte. Tako je petak rezervisan za Andreu Demirović i bend Akademija, a subota za podgorički bend Neon koji se može i povezati sa kompletnom viski – industrijom, jer taj zvuk tome i priliči- saopštio je Radonjić.

On se zahvalio Turističkoj organizaciji Podgorice, uz čiju je podršku organizovan sajam, i istakao da su i ove godine zadovoljni odzivom kako izlagača, tako i posjetilaca.

-Izuzetno smo zadovoljni kako odzivom izlagača, tako i odzivom ljudi koji pohađaju sve ekspertske radionice koje su već nekoliko dana unazad u potpunosti rasprodate. Predavači na radionicama su dokazani stručnjaci iz zemalja regiona. Radionice su interaktivnog karaktera, predavači informišu, a zatim posjetioci degustiraju, daju svoje ocjene, i uče da razlikuju različite vrste viskija. Sudeći po statistici The LiviNg Room-a, viski je u Crnoj Gori veoma popularan, pa čak najviše prolaze i kokteli koji su na bazi viskija – kazao je Radonjić.

Nina Pejović, PR Turističke organizacije glavnog grada istakla je da je TOP sa zadovoljstvom podržala inicijativu hotela CentreVille.

-Turistička organizacija Glavnog grada sa zadovoljstvom je podržala inicijativu hotela CentreVille i dala svoj doprinos u organizaciji drugog internacionalnog sajma viskija u Crnoj Gori. Uvijek ćemo se rado odazvati ovakvim inicijativama, jer upravo kroz ovakve oblike saradnje istitucija Glavnog grada i predstavnika turističke privrede, svi zajedno doprinosimo dodatnoj promociji i kreiranju potpunijeg turističkog proizvoda, kao i boljem pozicioniranju Podgorice kao sve atraktivnije turističke destinacije – kazala je Pejović.

Dnevna ulaznica za Sajam može se kupiti na recepciji hotela CentreVille, po cijeni od  10 eura.

 

This slideshow requires JavaScript.

D. Markuš

Foto: B. Šekularac