ART PREPORUKA

ZVANIČNO: ,,Whitesnake” 27. juna otvara Gitarijadu u Zaječaru

Iako su tokom vikenda pojedini mediji spekulisali sa potencijalnim nastupom grupe Whitesnake na ovogodišnjoj Gitarijadi, fanovi ovog popularnog benda mogu da odahnu – bend je jutros na svom sajtu zvanično potvrdio da će otvoriti 53. Gitarijadu u Zaječaru, piše u saopštenju PR tima Zaječarske gitarijade dostavljenom MNE magazinu.
Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić ne krije zadovoljstvo što je Dejvid Koverdejl prihvatio ponudu da otvori ovu prestižnu manifestaciju i doda Zaječar u spisak svjetskih gradova koji imaju čast da ih Whitesnake uključi u svoju ,,Flesh & Blood’’ turneju.
– Odmah po završetku prošlogodišnje Gitarijade, kada je Bili Ajdol potukao sve rekorde posjete, fanovi su izrazili želju da vide Whitesnake na Kraljevici. Stupili smo u kontakt sa grupom kojoj je Srbija uvijek bila jedna od omiljenih destinacija i dogovorili se da Whitesnake otvori ovogodišnju Gitarijadu, na obostrano zadovoljstvo. Kao najstariji rock’n’roll festival na Balkanu, imamo obavezu da svake godine dajemo što bolji i kvalitetniji program domaćoj, regionalnoj i stranoj publici i vjerujem da će Whitesnake prirediti spektakl, te potući rekord posjete festivala – rekao je Ničić.
Podjednako optimističan je i jedan od najvećih pjevača na svijetu, Dejvid Koverdejl.
– Zaista smo uzbuđeni i ne možemo da dočekamo nastup na 53. Gitarijadi, 27. juna 2019 u Zaječaru! Gitarijada će samim tim postati dio velike i kontinuirane proslave 40 godina karijere grupe Whitesnake. Izuzetno sam počastvovan i zahvalan što četiri dekade, zajedno sa milionima fanova širom svijeta, slavimo ljubav, dobru muziku i pozitivnu energiju. Hvala vam što ste zajedno sa nama u ovoj fascinantnoj misiji – poručio je Koverdejl.
Trodnevni festival, od 27. do 29. juna 2019, biće održan na istom prostoru na Kraljevici kao i prošlogodišnji.
Podsjećamo, Whitesnake će u četvrtak, 14. februara, objaviti spot za novu pjesmu ,,Shut up & kiss me”.

kud duga