PREPORUKA SPORT

FUDBAL: Preminuo Gordon Benks

Foto: Sky Sports

Nekadašnji engleski golman i svjetski šampion 1966. godine, Gordon Benks, preminuo je u 81. godini života.

Gordon Benks je legenda engleskog fudbala, bio je šest puta izabran za golmana godine, a za nacionalni tim ima 73 zabilježena nastupa.

Benksova porodica izjavila je da je Gordon tokom noći preminuo mirno i u snu.

– Sa velikim žaljenjem vas obavještavamo da je Gordon preminuo u snu tokom noći. Pogođeni smo njegovom smrću, ali smo izuzetno srećni što ga pamtimo u najljepšem svijetlu i uvijek smo bili ponosni na njega. Zamolili bismo da se privatnost porodice poštuje u ovim teškim vremenima – izjavila je porodica Benks.

Gordon je imao dugačku i bogatu karijeru, branio je za Česterfild, Lester Siti, Stouk Siti, Klivlend, Helenik, Fort Loderdejl i Sent Patriks. Bio je svjetski šampion 1966. godine sa reprezentacijom Engleske, a sa klubovima ima dva osvojena Liga Kupa. Što se tiče individualnih nagrada, šest puta je bio golman godine u izboru FIFA, takođe je 2004. godine uvršten među 100 najboljih igrača u istoriji fudbala.

Tuga zbog odlaska ikone ostrvskog fudbala širi se društvenim mrežama. Mnoge zvijezde nekadašnje i sadašnje Premijer lige oprostile su se od Benksa:Izvor: vesti-online.com