PREPORUKA SPORT

RUKOMET: Zoran Roganović novi trener Guifa

Foto: Guif

Selektor crnogorske rukometne reprezentacije Zoran Roganović naredne dvije sezone treniraće Guif iz Eskilstuna, saopšteno je iz ovog švedskog kluba.
Oni podsjećaju da Roganović nije nepoznat navijačima ovog kluba, jer je 14 sezona proveo kao igrač u Švedskoj – 11 u Lundu, dvije u Lugiju i jednu u Malmeu, te bio najbolji strijelac švedske lige svih vremena sa 2277 golova.
Dodaju da je ovaj 41-godišnjak tri protekle godine proveo kao trener mlađih klubova H43 Lunda, te da je za reprezentaciju Crne Gore, kao kapiten, odigrao 60 utakmica.
– Prethodno sam odbio dva kluba, ali, kada sam se čuo sa ljudima iz RK Guifa, osjetio sam da je to pravi trenutak. Lijepo je doći u Eskilstuna koji je pravi rukometni grad, sa snažnom kulturom unutar tog sporta. Tim ima potencijal da se još razvija. Tehnnički su odlični, sa dobrom brzinom, a i regeneracija kluba je veoma dobra i to treba iskoristiti i razviti elitne igrače – kazao je Roganović  za klupski sajt.
Na pitanje ,,Novi treneri obično znače nove ideje i novi način igre. Kako ćete trenirati Guif?”, Roganović je rekao da on jeste odrastao učeći balkanski način rukometa, ali isto tako da je radio u Švedskoj od 2003, pa ,,mnogo zna o tome kako Skandinavci razmišljaju.”
– Moja filosofija biće mješavina te dvije ,,škole”, bez  previše razotkrivanja. Tehnika i brzina je ono što navijači Guifa mogu da očekuju – istakao je Roganović.
Pored treniranja, Roganović će biti zadužen za razvoj talenata.
Stariji menadžer Guifa Rodžer Jederberg kaže da su zadovoljni što su uspjeli da pridobiju Roganovića da bude novi trener, te da im se dopada karakter, izvrsno rukometno znanje i strast prema sportu.
B.R.