MAGAZIN SLAJDER

,,MONTEVIZIJA”: Sastav ,,D mol” predstavlja Crnu Goru na ,,Pjesmi Evrovizije”

Sastav ,,D mol” pobjednik je ,,Montevizije” i  predstavljaće  Crnu Goru u maju na ,,Pjesmi Evrovizije” u Tel Avivu, odlučeno je večeras SMS glasovima publike.

Prvi je u Velikom studiju Radija-televizije Crne Gore nastupio sastav ,,D mol” koji je otpjevao pjesmu ,,Heaven”, druga Andrea Demirović sa numerom ,,Ja sam ti san“, treća Monika Knezović sa pjesmom ,,Nepogrješivo“, četvrta Ivana Popović-Martinović sa numerom ,,Nevinost“ i peta Nina Petković sa pjesmom ,,Uzmi ili ostavi“ pod rednim brojem 5.

Nakon završenog prvog kruga i glasova putem SMS poruka, radijskog žirija, internacionalnog žirija (predsjednice Ruslane, koja je pobijedila za Ukrajinu 2004, Eldara Gasimova koji je pobijedio za Azerbejdžan 2011, Lee Sirk koja je predstavljala Sloveniju 2018, Andraša Kalej-Sandersa koji je pjevao za Mađarsku 2014, Ire Losko koja je Maltu predstavljala 2002. i 2016, te švedskog voditelja Jovana Radomira) i stručnog žirija koji su činili crnogorski muzičari, u drugi krug prošli su sastav ,,D mol” i Ivana Popović-Martinović. U revijalnom dijelu Hari Varešanović otpjevao je  medli svojih hitova koji je počeo ,,Lejlom”, a ,,KIC pop hor” odlučili su se za medli pjesama četiri predstavnika Crne Gore na ,Eurosongu” – Knezove ,,Adio”, Sergejeve ,,Moj svijet”, sastava ,,No name” ,,Zauvijek moja” i Radovanovićeve ,,Inje”, a glasove su sjedinjili i u dijelu špice evrovizijske himne. Nastupili su i plesači kluba ,,Sonrisa”.

Podsjetimo, ,,Pjesma Evrovizije” biće održana 14, 16. i 18. maja u Tel Avivu pod sloganom ,,Dare to dream” (Usudi se da sanjaš). Crna Gora nastupiće kao četvrta prve polufinalne večeri, 14. maja. Voditelji će biti manekenka Bar Refaeli, zatim Erez Tal, Asi Azar i Lusi Ajub. Poznati su takmičari još nekoliko zemalja.

Za Kipar će pjevati Tamta, za Češku sastav ,,Lake Malawi”, za Finsku Darude i Sebastian Rejman, za Australiju Kejt Miler-Hajdke, za Belgiju Eliot, za San Marino Serhat, za Jermeniju Srbuk, za  Austriju Penda, za Albaniju Jonida Maliki, za Makedoniju Tamara Todevska, za Maltu Mikela Pače, za Holandiju Dankan Lorens, za Rusiju Sergej Lazarev, za Francusku Bilal Hasani, za Španiju Miki i za Veliku Britaniju Majkl Rajs.

B.R.

Foto: B. Šekularac