Porto Novi
PREPORUKA SPORT

SPLIT: Napadnuti vaterpolisti Zvezde, utakmica otkazana

Loše vijesti stižu iz Splita, gdje su nepoznati huligani napali vaterpoliste Crvene zvezde, a neki od njih su spas od batina pronašli skokom u more, pišu hrvatski mediji.

Oko 13.30 sati četvorica vaterpolista beogradske Crvene zvezde u trenerkama s klupskim obilježjima krenuli su u šetnju splitskom rivom, međutim, tamo su imali neprijatan susret sa lokalcima spremnim za kavgu.

Petorica mladića, kojima su očito zasmetala obilježja nekadašnjeg velikog rivala, presrela su Beograđane i napali ih.

Trojica su se spasili bijegom, a četvrti je nakon nekoliko primljenih udaraca skočio u more, pišu Hrvati.

– Primili smo dojavu, po izlasku na mjesto događaja nismo zatekli napadače, a momka koji je skočio u more smo prevezli do hotela da se presvuče i u toku je razgovor u kojem ćemo utvrditi detalje – poručili su iz splitske policije i dodali kako je mladić odbio ljekarsku pomoć.

Policija traži petoricu napadača.

Inače, Crvena zvezda gostuje Mornaru u okviru Regionalne vaterpolo lige.

Kako saznaje ,,Blicsport”, pretučeni su vaterpolisti Dušan Vasić, Miloš Maksimović i golman Aleksandro Kralj, koji je dobio nekoliko udaraca u predjelu slepoočnice. VK Crvena zvezda neće igrati meč protiv Mornara u 13. kolu Triglav regionalne lige, već je poslije incidenta krenula autobusom ka Beogradu.

Viktor Jelenić, predsjednik Vaterpolo saveza Srbije, i Igor Milojević, direktor Crvene zvezde, za ,,Blicsport” su najavili vanrednu pres konferenciju u prostorijama Vaterpolo saveza Srbije od 17 sati.

– Šokirani smo. Ovo je katastrofa. Vaterpolisti iz Hrvatske se uvijek slobodno šetaju u našoj zemlji u obilježjima njihovih klubova. Ovo je prosto nepojmljivo – rekao je Milojević.

Izvor: novosti.rs/sport.blic.rs