PREPORUKA SPORT

PRESS VK CRVENA ZVEZDA: Kralj, Vasić i Maksimović napadnuti šipkama i noževima

Foto: B92

Direktor Vaterpolo kluba Crvena zvezda Igor Milojević kaže da su igrači napadnuti u centru Splita metalnim šipkama, palicama i noževima.

Milojević je otkrio da Aleksandro Kralj, koji je skočio u more kako bi pobegao od napadača, ima vidljive posljedice sa frakturom nosa, Dušan Vasić je zadobio udarce u leđa, a Miloš Maksimović u nogu metalnom šipkom.

– Incident se dogodio u kafiću u centru, igrači su bili u civilnim jaknama, a ispod su imali majice kluba. Velika je razlika klupska obilježja, a ne navijačka. Najnormalnije su sjedjeli, konobar je prepoznao obilježja i obratio se Maksimoviću baš zbog toga. Oni su htjeli da napuste objekat, a onda se pojavila grupa huligana sa šipkama, mislim noževima i palicama – rekao je Milojević na vanrednoj konferenciji u prostorijama VSS.

Kako je naglasio, uprava kluba odlučila je da povuče ekipu i otkaže meč sa Mornarom zbog zabrinutosti za bezbjednost.

– Igrači nisu još krenuli autobusom, čeka se da Kralj dođe iz policije i bolnice – rekao je Milojević, dodavši da niko iz Mornara nije kontaktirao s njim.

Milojević je podsjetio na gostovanje Mornara u Beogradu i da su hrvatski vaterpolisti nosili gaće sa oznakama poznate navijačke grupe iz Splita ,,Torcida”.

– Ti isti igrači su igrali u gaćama ,,Torcida”, a niko nije napravio problem. Kao predstavnik kluba nikad ne bih dozvolio da neko priđe njima i dođe do incidenta – istakao je Milojević.

Prema njegovim riječima, ponosan je što takve stvari ne mogu da se dese u Srbiji.

– Bilo bi me sramota da se nešto loše dogodi u Srbiji. Mi nikada nismo takvu sliku pokazali i nadam se da i nećemo. Dolazilo je i 6.000 navijača na Banjici – sjeća se Milojević.

Kako kaže, u ovom momentu se samo brine za bezbjednost vaterpolista, a od daljim koracima nije razmišljao.
Izvor i foto: B92