Porto Novi
ART PREPORUKA

ČETVRTO VEČE ,,SANREMA”: Aplauz za Ligabuea, nagradu za najbolji duet osvojili Mota i Nada

Foto: Screenshot

Četvrto veče festivala ,,Sanremo” umjetnički direktor Klaudio Baljoni odlučio je da otvori pjesmom ,,Acqua dalla luna”.
Bila je ovo zanimljiva noć. Takmičari su svoje pjesme pjevali u duetu sa drugim italijanskim izvođačima. Prvi su nastupili Federika Karta i Šade koji su sa Kristinom D’Avenom otpjevali pjesmu ,,Senza farlo apposta”. Mota je sa Nadom zapjevao ,,Dov’è l’Italia”, Irama sa Noemi ,,La ragazza con il cuore di latta”, Pati Pravo i Briga sa Đovanijem Kakamom ,,Un po’ come la vita”, grupa ,,Negrita” sa Enrikom Ruđerijem i Rojom Pačijem ,,I ragazzi stanno bene”, a sastav ,,Il Volo” uz pratnju violiniste Alesandra Kvarta interpretirao ,,Musica che resta”. Ariza je sa nekadašnjim pjevačem ,,Spandau balleta”, sada solo izvođačem Tonijem Hedlijem i Kataklom zapjevala ,,Mi sento bene”, Mamud sa Guem Pekenjom ,,Soldi”, Gemon sa Diodatom i Kalibrom 35 ,,Rose Viola”, Frančesko Renga sa Bungarom, Fridemanom i Eleonorom Abanjato ,,Aspetto che torni”, Ultimo sa Fabriciom Morom ,,I tuoi particolari”, a Nek sa Nerijem Markoreom ,,Mi farò trovare pronto”. Bumdabaš odlučio se za Roka Hanta i ,,Musici Cantori di Milano” u pjesmi ,,Un milione”, grupa ,,Zen Circus” za Brunorija Sasa u ,,L’amore è una dittatura”, Paola Turči za Bepea Fjorela u ,,L’ultimo ostacolo”, Ana Tatanđelo za Siriju u ,,Le nostre anime di notte”, Ex-Otago za Džeka Savoretija u ,,Solo una canzone”, Enriko Niđoti za Paola Janačija i Masima Otonija u ,,Nonno Hollywood”, Loredana Berte za Irene Grandi u ,,Cosa ti aspetti da me”, Daniele Silvestri za Manuela Anjelija i Rankorea u ,,Argento vivo”, Einar za Bjonda i Serđa Silvestrea u ,,Parole nuove”, Simone Kristiki za Ermala Metu u ,,Abbi cura di me”, a Nino D’Anđelo i Livio Kori za Sottotona u ,,Un’altra luce”. Ovaj dio zatvorio je Akile Lauro sa gostom Morganom u numeri ,,Rolls Royce”.
Nagradu za najbolji duet osvojili su Mota i Nada.
Stručni žiri činili su Mauro Pagani, Ferzan Ezpetek, Kamila Raznovič, Klaudija Pandolfi, Elena Sofija Riči, Bepe Severnjini, Serena Dandini i Džo Bastianič.
Specijalni gost bio je Lučano Ligabue koji je otpjevao ,,Luci d’America” i ,,Urlando contro il cielo”, a onda u duetu sa Baljonijem i ,,Dio è morto”. Gost iznenađenja bio je Anastazio.
Večeras, pete večeri biće proglašen pobjednik ,,Sanrema” i ujedno predstavnik Italije na ovogodišnjoj ,,Pjesmi Evrovizije” u Tel Avivu. Specijalni gosti su Eros Ramacoti i Eliza.
B.R.