MAGAZIN PREPORUKA

ZANIMLJIVOSTI IZ FILMA ,,VJENČANJE NAJBOLJEG DRUGA”: Istina iza scene karaoka s Kameron Dijaz

Foto: Profimedia

Romantična komedija ,,Vjenčanje najboljeg druga” (My best friend's wedding) snimljena je prije 22 godine. Tim povodom glavni glumci filma Džulija Roberts, Kameron Dijaz, Dermot Malroni i Rupert Everet okupili su se prvi put nakon 1997. godine i u intervjuu za časopis ,,Entertainment Weekly” otkrili zanimljivosti o filmu.
U komediji ,,Vjenčanje najboljeg druga” Džulija Roberts glumi gastro kritičarku Džulien Poter kojoj najbolji prijatelj Majkl O'Nil (Dermot Malroni) obznani da se ženi s plavokosom ljepoticom Kimberli Volis (Kameron Dijaz). Saznanje da ,,gubi” najboljeg druga u Džulien probudi osjećanja za koja nije znala da postoje – da ona želi da postane Majklova supruga.

This slideshow requires JavaScript.

U intervjuu za ,,Entertainment Weekly” povodom 22. rođendana filma Kameron Dijaz prisjetila se legendarne scene u kojoj pjeva karaoke i koju je odglumila vrlo realistično jer je glumica zaista bila prestravljena zbog činjenica da je ljudi gledaju dok pjeva.
– Bila sam stvarno prestravljena zbog snimanja te scene. Dozvolila sam strahu pjevanja pred ljudima da oživi u meni. Željela sam da pobjegnem i sakrijem se, ali Dermot me je zadržao i rekao ,,možeš ti to, možeš ti to”. U sceni cijelo vrijeme gledam u njega jer me je on posmatrao i kao da mi je govorio ,,dobro si, nećeš umrijeti”. A ja sam mislila u sebi ,,ali umirem” – prisjetila se Dijaz.

Ekipa filma, takođe, je otkrila da su kraj i nekoliko drugih scena trebali da snime iznova nakon testnih prikazivanja.
– Da se Kimi nije zauzela za sebe, kraj filma bio bi potpuno drugačiji. Ne bi bilo tako zadovoljavajuće – priznala je Dijaz.
Rupertu Everetu dopala se završna scena.
– Kad sam pročitao novu završnu scenu, nisam mogao da vjerujem. Predivna je. Čitav kraj je istovremeno predivan i tragičan na neki način. Veoma je dirljiv. I to je još jedna stvar u filmu: komedija je, ali ima i stvari koje su vrlo, vrlo dirljive i potresne – ispričao je Rupert Everet.

Zanimljivo je i da je uloga Džuliene Poter isprva bila ponuđena Sari Džesiki Parker, ali ona nije mogla da je prihvati jer se već bila obavezala za snimanje serije ,,Seks i grad”. Dru Barimor bila je na kastingu za ulogu Kimberli, ali na kraju je, ipak, izabrana Kameron Dijaz i to na prijedlog Džulije Roberts.
Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr