Porto Novi
ART PREPORUKA

TREĆE VEČE SANREMA: Publika i novinari pjevali i plesali uz pjesme Tocija i Rafa (video)

Foto: Screenshot

Treće veče festivala ,,Sanremo” počelo je pjesmom ,,Viva l’Inghilterra” koju je otpjevao Klaudio Baljoni.
Mamud je otvorio takmičarski dio numerom ,,Soldi”. Uslijedili su nastupi Enrika Niđotija u pjesmi ,,Nonno Hollywood”, Ane Tatanđelo u ,,Le nostre anime di notte”, Ultima u ,,I tuoi particolari”, Frančeska Renge u ,,Aspetto che torni”, Irame u ,,La ragazza con il cuore di latta”, Pati Pravo i Brige u ,,Un po’ come la vita”, Simonea Kristikija u ,,Abbi cura di me”, Bumdabaša u ,,Per un milione”, Mote u ,,Dov'è l'Italia”, grupe ,,The Zen Circus” u ,,L'amore è una dittatura” i Nina D'Anđela i Livija Korija u ,,Un'altra luce”.
Prvi gost bio je Antonelo Venditi koji je otpjevao ,,Nata sotto il segno dei pesci”, a potom sa Baljonijem i ,,Notte prima degli esami”. Alesandri Amorozo ispunile su se oči suzama kada je na kraju svog nastupa zahvalila majki i ocu. Ona je, obilježavajući deset godina karijere, pjevala ,,Dalla tua parte” i sa Baljonijem ,,Io che non vivo (senza te)”.

Virdžinija Rafaele i Ornela Vanoni otpjevale su duet.
Publika je na nogama pozdravila Rafa i Umberta Tocija, a potom svi u sali ,,Ariston” i posebnoj sali za novinare zaplesali uz medli ovog sjajnog dvojca – ,,Il battito animale”, ,,Tu”, ,,Ti pretend”, ,,Gloria”, a sa Baljonijem, Virdžinijom Rafaele, Klaudiom Biziom Toci i Raf zapjevali ,,Gente di mare”. Podsjetili su i da je Toci 7. februara 1987. godine pobijedio na ,,Sanremu” sa pjesmom ,,Si può dare di più”, koju je publika počela spontano da pjeva.

Svoj dio imao je i komičar Paolo Čevoli. Fabio Rovaci pjevao je ,,Andiamo a comandare”, a Serena Rosi sa Baljonijem ,,Almeno tu nell'universo”. Baljoni je veče zatvorio numerom ,,E tu”.
Četvrta veče biće zanimljiva na ,,Sanremu”, jer će izvođači koji se takmiče pjevati u duetu svoje numere sa italijanskim zvijezdama, a specijalni gost biće Ligabue.
B.R.