ART BILI SMO

PODGORICA: ,,Vasil Hadžimanov Band” ispisao ,,linije u pijesku” i oduševio publiku u KIC-u

,,Vasil Hadžimanov Band” ispisao je večeras ,,linije u pijesku” koje, sudeći po stojećim ovacijama publike, neće biti izbrisane s prvim valom već ostaviti dugotrajan trag u svima koji su bili u Velikoj sali KIC-a ,,Budo Tomović”.
– Dobro veče, Podgorice! Kako ste? Mnogo nam je drago što smo opet ovdje. Hvala KIC-u i svima koji su obezbijedili ovaj dolazak – pozdravio je ovim riječima Vasil Hadžimanov publiku, najavivši da će ,,iz cuga” odsvirati cijeli novi album ,,Lines in sand” ,,koji je snimljen da se sluša kao jedna priča”.
Hadžimanova su pratili izvanredni muzičari – Branko Trijić (gitara), Miroslav Tovirac (bas), Peđa Milutinović (bubanj), Bojan Ivković (perkusije/scat vokal), dok je specijalni gost bio saksofonista Rastko Obradović.
Oni su večeras ostavili publiku bez daha, sa komentarima ,,Odavno nisam bio na boljem koncertu”, prikazavši svu složenost, virtuoznost, višedimenzionalnost, ljepotu i inovativnost džez muzike. Vodili su publiku na trenutke kroz Saharu, pa kroz njujorški klub pa sve do Balkana, savršeno u sve to uklapajući i elektroniku, etno, psihodeliju, fank, R&B i rok.
Nastup je otvoren pjesmom ,,Lines in sand”. Publika je, zatim, uživala u numerama ,,Mr. MoonJune”, ,,San snova”, ,,Lost”, ,,Kaži”, ,,Kaži Gradiška”, ,,Maklik”, ,,For Clara”, ,,Waiting for…”, ,,Freedom from the past”, ,,Ratnici podzemlja” i ,,Rege Hadži”. Regularni dio zatvoren je, uz zahvalnost publici, numerom ,,Zulu”. Kraj je publika dočekala na nogama, uz gromoglasan aplauz i ovacije, pa su se Vasil i muzičari vratili na scenu da na bis odsviraju pjesmu ,,Dolazim”.
Kraj koncerta, poslije sat i 40 minuta, dočekan je opet na nogama, uz dug aplauz i ovacije.
Tekst i foto: B.R.

kud duga