MODA PREPORUKA

NAJBOLJE STILIZOVANE DAME ZNAJU: Modna pravila koja ne smijete prekršiti

Neka pravila ostaju vječna i nema izgovora da ih ne poštujete ako želite da izgradite dobar modni stil.

U trenutku kada izgradite sopstveni stil, odnosno shvatite u kom smjeru želite da idete kada je moda u pitanju, sve postane lakše jer više nemate potrebe da eksperimentišete ili se osjećate neprijatno u nečemu što ste kupili samo zato što je u jednom periodu bilo u trendu.

– Kvantitet prije kvaliteta

Vremenom ćete shvatiti da se ne isplati kupovati odjeću samo zato što je snižena. Investirajte u bezvremenske komade koji nikada ne izlaze iz mode i njegujte svoj stil na najbolji mogući način.

– Previše brendova odjednom

Zaista ne želite da izgledate kao hodajuća reklama. Birajte odjevne komade sa suptilnim oznakama brenda ili, ako volite malo vidljivije oznake, odlučite se za samo jedan takav komad, a ostatak odjeće neutralizujte.

– Preuska odjeća

U njoj će se vidjeti sve ono što ne želite da se vidi, a pritom će vam biti neudobno. Kupujte odjeću svog pravog konfekcijskog broja i prihvatite svoje tijelo.

– Helanke umjesto pantalona

Kada ih kombinujete sa, na primjer, dužim i širim džemperom, izgledaćete moderno i šik. Međutim, ako uz helanke obučete kratku i usku majicu, izgledaćete vulgarno i neprimjereno.

– Sjajne najlonke

Jednostavno ni na koji način ne laskaju vašim nogama i uz to izgledaju loše na fotografijama.

 

Izvor: cosmopolitan.rs