PREPORUKA SPORT

POZNATI STARTERI ”ALL STAR” MEČA: Kapiteni Lebron i Janis, nema Dončića i Jokića

Lebron Džejms i Janis Adetokunbo izabrani su za kapitene na predstojećoj ”All star” utakmici NBA lige u Šarlotu 17. februara, a poznati su i ostali starteri meča najvećih zvijezda.

Među njima nema Luke Dončića i Nikole Jokića, koji su se visoko kotirali prema glasovima navijača.

Na Zapadu su izabrani: Lebron Džejms (15. učešće), Stef Kari (6), Pol Džordž (6), Džejms Harden (7), Kevin Durent (10), dok su na Istoku: Kajri Irving (6. učešće), Kavaj Lenard (3), Janis Adetokumbo (3), Kemba Voker (3) i Džoel Embid (2).

Dakle, poznati su starteri, ali ne i petorke, koje će kapiteni Lebron Džejms i Janis Adetokunbo imati priliku da izaberu, bez obzira na konferenciju u kojoj igraju, na ”All star” draftu koji će biti održan 7. februara. U drugom krugu Drafta treneri dva tima biraće rezerve iz kruga od 14 igrača, a njihov sastav biće otkriven 31. januara.

Deset igrača koji će početi meč zvijezda birani su na osnovu glasova navijača, novinara i igrača, a isti princip uzima se u obzir i kada se bude sužavao krug za 14 rezervista na obje strane. Prema tome, velike šanse da zaigraju u Šarlotu imaće Dončić i Jokić, dok je mogućnost da se crnogorski as Nikola Vučević nađe u njihovom društvu veoma mala.

 

Izvor: FOS