ART PREPORUKA

CENTREVILLE HOTEL & EXPERIENCES: Izložba slika Selme Đečević 28. januara

Samostalna izložba slika Selme Đečević biće organizovana u galeriji CentreVille Hotel & Experiences u Podgorici, od 28. januara do 18. februara 2019. godine.

Selma Đečević rođena je 28. septembra 1984. godine u Podgorici gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju „Slobodan Škerović“. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, odsjek grafike, u klasi profesorice Anke Burić. Magistrirala je na smjeru Teorija savremene umjetnosti Univerziteta Donja Gorica, pod mentorstvom prof. dr Tonka Maroevića sa temom “Metafizika u stvaralaštvu Mihaila Jovićevića”.

Izlagala je na više samostalnih izložbi u zemlji i inostanstvu od kojih su joj značajnije one u rodnoj Podgorici. U Podgorici je izlagala u objektu Kuslevova kuća, Tivtu – galerija ljetnjikovca Buća, Veneciji – Palazzo Ca’Zanardi, Zagrebu – Galerija Zvonimir i Beču. Objavila je više kritika, članaka i studija iz oblasti likovnog stvaralaštva.

CentreVille Hotel & Experiences već mjesecima unazad pruža platformu za predstavljanje mladim crnogorskim umjetnicima.

-CentreVille Hotel & Experiences prepoznat je kao dom umjetnosti. S tim u vezi, nastavljamo sa pružanjem platforme crnogorskim umjetničkim stvaraocima, kako bi javnosti predstavili svoj rad. Posebna prednost izlaganja u CentreVille Hotel & Experiences jeste mogućnost da gosti hotela, dominantno poslovna javnost, budu upoznati sa aktuelnom crnogorskom art postavkom. Na ovaj način umjetnost približavamo opštoj javnosti, i na to smo veoma ponosni – istakao je Milo Radonjić, PR i marketing menadžer hotela CentreVille.

Izložba će biti otvorena za javnost svakog dana u periodu od 28. januara do 18. februara, u galeriji, na prvom spratu hotela CentreVille u Podgorici.