DRUŠTVO PREPORUKA

CRNA GORA: U više gradova održano takmičenje u plivanju za Časni krst 

U više crnogorskih gradova danas je na Bogojavljenje održano takmičenje u plivanju do Časnog krsta. Najmasovnije Bogojavljensko plivanje u Crnoj Gori održava se u Podgorici, na ušću Ribnice u Moraču. U plivanju za Časni krst učestvovalo je više od 200 ljudi.

Prvi do časnog krsta stigao je Goran Čađenović, dok je od žena najbrža bila Slađana Ćuković.

Petnaestogodišnji Danilo Radonjić pobjedik je u Budvi, dok je prvi do Časnog krsta u Bijelom Polju, danas doplivao dvadesetčetvorogodišnji Slavko Maslovarić iz Kruševa.

Tivćanin Draško Jelovac danas je prvi doplivao do časnog krsta u tradicionalnom Bogojavljenskom plivanju na Miholjskoj Prevlaci. U plivanju je učestvovao do sada najveći broj učesnika – preko sedmadeset, među kojima je bilo i desetak djevojaka, a događaj je okupio veliki broj vjernika iz Tivta i Boke kotorske. Oni su ove godine prije plivanja u more ušli sa lavarumom Miholjskog zbora.

Marko Mićović (19) iz Banjana pobjednik je Bogojavljenskog plivanja koje je Crkvena opština Nikšić prvi put organizovala na rijeci Zeti, kod Manitovca, dok je u Baru ove godine prvi  doplivao Tomo Pekić (28), pomoćni trener u ŽOK Luka Bar. Tomu je ovo drugi put da je na Bogojavljenje bio najbrži plivač.

Nikola Radonić iz Baošića prvi je stigao do Bogojavljenskog krsta na hercegnovskom Škveru. U ovogodišnjem takmičenju učestvovalo je 48 plivača, među kojima i tri žene, koji su plivali u moru čija je temperatura bila 11 stepeni.

Izvor: cdm.me