PREPORUKA ZANIMLJIVOSTI

ŠOUBIZ: Najbizarniji tip u Holivudu

Ime Nick Loeb možda ne zvuči poznato, ali radi se o tipu koji je od Sofije Vergare na sudu tražio pravo da raspolaže njihovim zamrznutim embrionima nakon što su prekinuli, vjerojatno ćete znati o kome je riječ.

Njujorški producent i biznismen koji nerijetko glumi u svojim filmskim djelima (kojih nema mnogo, tačnije tri ih je) s Vergarom je u vezi bio četiri godine, a u tom vremenu njih su dvoje stvorili dva embriona in vitro oplodnjom koja se čuvaju u klinici u Los Anđelesu.

Par je htio imati djecu pa su zamrznuli embrione za svaki slučaj, a pritom su i potpisali ugovor prema kojem ih nijedno od njih ne smije koristiti bez dopuštenja onog drugog.

Međutim, Loeb je odlučio da želi djecu, i to baš Sofijinu, pa je prvi korak bio članak koji je objavio u New York Timesu u kojem je zavapio – Daj im pravo na život!

Zatim je podigao tužbu protiv glumice u Kaliforniji, nadajući se da će nekako uspjeti zaobići potpisani ugovor između njih dvoje. Godinu dana kasnije, kad je shvatio da od toga ništa, odustao je od tužbe, ali već idući dan Vergara je dobila iznenađenje.

Tužba u državi Louisiani koju nije podigao Loeb, nego izvjesni opunomoćenik Christian Charbonnet, pro life advokat koji je zastupao embrione nazvane Emma i Isabella.

Argument je bio da Vergara “zanemaruje” svoje embrione jer ih drži zamrznutima te da bi oni trebali imati pravo roditi se preko surogat majke te uživati u nasljedstvu koje je za njih pripremljeno. Loeb je, inače, član jedne od najbogatijih njujorških porodica. I tako je propala jedna od najbizarnijih tužbi u Holivudu. A na saslušanjima se saznalo tek koliko je Loeb bio loš dečko i zaručnik.

Priložio je jedno pismo koje joj je poslao, u kojem nabraja što mu sve smeta kod nje. Između ostalog, to je bilo pričanje španskog jezika – Sofijinog materinjeg, s obzirom na to da je rođena u Kolumbiji.

Loeb je cijele prošle godine radio na tajnom projektu, filmu “Roe v. Wade”, koji će premijeru imati ovog vikenda na skupu pro life udruženja. Film se bavi istoimenim slučajem koji je doveo do odluke Vrhovnog suda da je pobačaj legalizovan u SAD-u 1973. godine. U njegovom filmu tvrdi se kako je cijeli slučaj bio “zavjera” te se bavi i aktuelnim slučajem Bretta Kavanaugha, Trampovog ultrakonzervativnog nedavno izabranog sudije Vrhovnog suda, od kojeg se očekuje da poništi odluku iz 1973.