DRUŠTVO PREPORUKA

GLASANJE OD 15. JANUARA DO 15. FEBRUARA: Kotor i ove godine u trci za najbolju evropsku destinaciju

Drevni Kotor nominovan je za titulu najbolje evropske destinacije u 2019. godini, na takmičenju koje sprovodi European Best Destinations – EBD, nakon ostvarenih prošlogodišnjih rezultata.

Kako je saopšteno iz Turističke organizacije ovog grada, Kotor se za titulu takmiči sa Briselom, Budimpeštom, Malagom, Bratislavom, Bečom, Poznanom, Bragom, Berlinom, Ženevom, Londonom, Mecom, Monte-Izolom, Rigom, Parizom, Dinanom, Firencom, Cavtatom, San Maksimom i Atinom.

Glasanje traje od 15. januara do 15.  februara, a sa jedne IP adrese moguć je samo jedan glas putem linka vote.ebdest.in.

Sa većim brojem glasova od Pariza, Beča i Amsterdama u 2018. Kotor se našao na 12. poziciji, kada je prvo mjesto zauzeo Vroclav.

Nominacija i plasman rezultat su kontinuirane promocije i komunikacije TO Kotor sa evropskim mrežama promocije kulturnog turizma i jedini je crnogorski grad koji se našao na ovoj listi.

EBD je organizacija sa sjedištem u Briselu čija je uloga promocija kulture i turizma u Evropi, a u partnerstvu sa više od 300 turističkih predstavništava i EDEN mrežom, koju je kreirala Evropska komisija, djeluje u pravcu boljeg upoznavanja sa potencijalima evropskih destinacija.

Sajt organizacije je već šestu godinu najposjećeniji evropski sajt posvećen turizmu.

Mn.M.

 

0