DRUŠTVO PREPORUKA

AMERIKA: Tinejdžerka nakon tri mjeseca pobjegla otmičaru koji joj je ubio roditelje

Foto: Barron County

Džejk Tomas Paterson (21) iz savezne države Viskonsin, SAD, uhapšen je u četvrtak pod optužbom da je trinaestogodišnju Džejmi Klos držao zatočenu skoro tri mjeseca u svojoj kući pošto joj je ubio roditelje.

Klos je pobjegla otmičaru. Policija traga za njom od 15. oktobra kada je Paterson sačmarom razvalio vrata kuće u kojoj je živjela sa majkom i ocem. Roditelje Džejmsa i Deniz je ubio, a nju oteo. Sve ovo dešavalo nadomak gradića Barona.

Foto: CNN

Šerif okruga Baron Kris Ficdžerald iznio je u petak nekoliko detalja. Policija nema početne dokaze da je prije ubistva Paterson imao bilo kakav kontakt sa Klosovima. Ono što vjeruju jeste da je kćerka Džejmi bila meta i da je Paterson sve isplanirao do detalja prije napada. Došli su do saznanja da Paterson jeste prije nekoliko godina radio samo dan na istoj plantaži gdje i Džejms i Deniz Klos, ali policija ne može da nađe dokaze bilo kakvog kontakta između Klosovih i Patersona. Paterson do trenutka ubistva nije imao kriminalni dosije.

– Mogu da vam kažem da je osuđeni planirao ovo i preduzeo proaktivne mjere da prikrije identitet od policije i javnosti – kazao je Ficdžerald na konferenciji za novinare.

Ostale informacije nije želio da iznosi.
– Znam da svi tražite odgovore, ali uradićemo ono što je ispravno za Džejmi – jasan je bio Ficdžerald.

Patersona čeka suđenje u ponedjeljak po dvije tačke – prvostepeno ubistvo s namjerom i otmica.

Džini Nater, foto: KEREM YUCEL/AFP/Getty Images

Džini Nater kaže da je u 4.30 sati popodne šetala psa kada joj je prišla djevojčica u duksu i helankama i kazala: ,,Ja sam Džejmi. Molim Vas, pomozite mi. Ne znam gdje se nalazim. Izgubila sam se.” Naterova je pokucala na vrata komšije Pitera Kasinkasa i rekla: ,,To je Džejmi Klos! Zovite policiju!” Kasinkas je opisao Džejmi kao tihu djevojčicu koja ne pokazuje emocije. Sve ovo ispričali su za WPR.

Klosova juče sa tetkom

Džejmi Klos je sada kod svoje preostale porodice.

– Zahvaljujemo porodici na saradnji i strpljenju. Obećali smo tada da ćemo vratiti Džejmi i večeras smo to obećanje i ispunili – rekao je Ficdžerald.

Džejmin djed Robert Nainberg sve vrijeme nije gubio nadu.

– Presrećni smo! Ne možemo da vjerujemo – rekao je Nainberg za KSTP.

B.R.