DRUŠTVO PREPORUKA

AMSCG: Zbog snijega i leda zabranjen saobraćaj za teretna vozila na više puteva

Zbog snijega i leda na putevima u Crnoj Gori je zabranjen saobraćaj za teretna vozila preko pet tona na dionicama Nikšić -Plužine, Nikšić-Šavnik, Nikšić-Vilusi-Lipci, Podgorica-Cetinje-Budva i preko Paštrovačke gore, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore.

Nove sniježne padavine tokom jučerašnjeg dana i ponegdje jutros uslovile su da se usporeno saobraća na putevima u sjevernim, ponegdje u centralnim i južnim predjelima gdje mjestimično ima snijega na kolovozu, a na nekim mjestima izražena je i poledica.

Na snazi su zimski uslovi za voznju pa u skladu sa tim dolazi do zabrane saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere na putevima gdje je postavljen saobraćajni znak o zabrani saobraćaja za vrijeme sniježnih padavina.

Iz AMSCG apeluju na vozače da voze oprezno i da na put ne polaze bez zimske opreme.

Podsjećamo da je do 31.03.2019. godine obavezna upotreba zimske opreme na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira na vremenske prilike. Upotreba zimske opreme za sva motorna vozila koja učestvuju u saobraćaju obavezna je na svim putevima ukoliko postoje zimski uslovi na putu snijeg, led ili poledica.

Na magistralnom putu M-6 dionica Trubjela-Vilusi, odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni. Dolaziće do totalnih obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od devet do 11 sati i od 13 do 15  časova.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2.4 dionica Ulcinj -Krute saobraća se jednom trakom naizmjenčno. U periodu od 09.01.2019. godine do 10.03.2019. godine dolaziće do obustava saobraćaja za sve vrste vozila radnim danima u terminima od devet do 12 sati, od 14:30 do 15:30 i od 22 sata do šest sati, i vikendom od devet do 17 sati.

Na regionalnom putu Krstac-Raskrsnica za Lovćen saobraćaj će se obustavljati u terminima od 10 do 12 i od 14 do 16 sati.

Zbog izvođenja radova na mostu Melještak na magistralnom putu M-2 Podgorica-Kolašin, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta dionica Lubnice-Jezerine, odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođjenja radova.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba zadobila teže, a pet osoba lakše povrede.

Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je građanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020234999 i 063239987.