MAGAZIN PREPORUKA

NTO: Turistička ponuda Crne Gore promovisana na sajmu u Beču uz defile mažoretki 

U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, turistička ponuda destinacije za predstojeću sezonu predstavljena je na međunarodnom sajmu turizma „Ferien2019“ koji se održava od 10. do 13. januara u Beču.

Riječ je o vodećem turističkom sajmu na austrijskom tržištu, na kojem svoju ponudu predstavlja više od 800 izlagača iz 70 zemalja, a koji pored profesionalaca iz svih sektora turističke industrije okuplja i veliki broj medijskih kuća i više od 150.000 posjetilaca.
S obzirom na specifičnosti ovog tržišta kada su u pitanju navike austrijskih turista, tokom promocije u Beču, pored ponude za predstojeću sezonu, novootvorenih hotela, akcenat je na promociji ponude za aktivni odmor, kulturne baštine i izletničkih tura. Među ostalim novitetima predstavljena je i nova panoramska ruta ,,Durmitorski prsten”, koja podrazumijeva oko 80 kilometara označenog puta kroz Nacionalni park Durmitor i Park prirode Piva, a namijenjena je turistima koji žele samostalno istraživati Crnu Goru, bilo automobilom, motorom ili kamp prikolicom, uz mogućnost da se informišu o znamenitostima na putu,putem audio vodiča za telefone, sa GPS-om.
Takođe, sajam u Beču bio je prilika da promocija najstarije turističke manifestacije u zemlji i jedne od najprepoznatljivijih u regionu, jubilarnog 50. ,Praznika mimoze” počne upravo iz ovog grada, defileom više od 40 učesnika karavana u samom centru grada, kao i prisustvom mažoretki na štandu Crne Gore, u organizaciji TO Herceg Novi, u saradnji sa Herceg Festom i Opštinom Herceg Novi.


Štand Crne Gore posjetio je i ambasador Crne Gore u Austriji ŽeljkoPerović. Tokom sajma direktorica NTOCG Željka Radak Kukavičić, sa saradnicima, održala je sastanke sa aktuelnim i potencijalnim partnerima sa ovog tržišta, predstavnicima turoperatora i medija, na kojima je bilo riječi o trendovima koje bilježi Crna Gora kao turistička destinacija i mogućnostima za privlačenje većeg broja turista sa tržišta Austrije.
Prije održavanja sajma u Beču, NTOCG je skrenula pažnju na Crnu Goru promocijom putem bilborda u centru Beča. Kao i prethodne, u tekućoj godini biće realizovane značajne promotivne aktivnosti na tržištima njemačkog govornog područja. Pored ostalog, planirane su kontinuirane PR aktivnosti, nastavak organizovanja studijskih grupa novinara, kao i organizovanje događaja sa ciljem uspostavljanja saradnje sa turoperatorima sa ovih tržišta.
Trend rasta posjete sa ovog tržišta nastavljen je i tokom 2018. godine kada je za deset mjeseci u kolektivnom smještaju u Crnoj Gori boravilo za oko 52% više turista iz Austrije,koji su ostvarili oko 60% više noćenja u odnosu na isti period prethodne godine.
Na sajmu u Beču, na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore svoju ponudu predstavljaju JP ,,Nacionalni parkovi Crne Gore”, lokalne turističke organizacije Budve, Bara, Tivta, Kotora, Ulcinja, Podgorice i Bijelog Polja, HG Budvanska Rivijera, turistička agencija Montenegro Tourist Service i nacionalna avio-kompanija ,,Montenegro Airlines”.