MAGAZIN PREPORUKA

RONALDOVA BIVŠA: ,,On je lažov i psihopata, imam dokaze koji će koristiti Majorgi”

Foto: Getty

Fudbalera Juventusa Kristijana Ronalda javno je prozvala bivša djevojka Džazmin Lenard. Britanska je starleta preko Twittera žestoko napala fudbalsku zvijezdu, pa bi se i s njom mogao naći na sudu.

Podsjetimo, Ronalda je za navodno silovanje optužila Amerikanka Ketrin Majorga, koja je nekoliko godina nakon incidenta odlučila da podigne optužnicu. Podršku joj je na prilično eksplicitan način pružila spomenuta Britanka, koja nije štedjela s optužbama i uvredama.

– Nakon puno razmišljanja odlučila sam da se javim Ketrin Majorgi i njenom advokatskom timu i ponudim im pomoć u optužbama za navodno silovanje. Imam informacije za koje vjerujem da će pomoći slučaju. Više od ičega ne volim nasilnike, ljude koji iskorišćavaju svoju moć nad ljudima koji nisu u poziciji braniti se – napisala je Lenard na svom profilu na Twitteru.


Ronaldo je, podsjetimo, priznao seksualni odnos s Amerikankom, kao i njene tvrdnje da mu je govorila ,,ne”.


– Ne znači ne. Stop znači stop. Ako nastaviš seksualni čin dok žena vrišti da prestaneš, znači da si monstrum i silovatelj, bez obzira na to koliko dobro udaraš loptu ili pjevaš. On misli da će se izvući. Ne sad. Bila sam s njim u kontaktu cijelu deceniju Komunicirali smo skoro pa svakodnevno posljednjih godinu i po i u posjedu sam poruka i snimaka koje će koristiti Ketrin i njenu pravnom timu. Pokazaće njegov pravi karakter. Odbijam da ćutim jer se osjećam kao suučesnik – podgrijavala je vatru Britanka pred cijelim svijetom.


Uprkos, dalje piše Lenard, njegovim naporima da je ućutka i da stane na njegovu stranu, odlučila je sve da podijeli s javnošću kako bi sami mogli da odluče.
– Može pokušati da me tuži, ali ovo je u javnom interesu. On je lažljivac i nasilnik. Tolike laži okružuju njegovu djecu, on je psihopata – poručila je Ronaldova bivša te nastavila otkrivati detalje.
Tvrdi da je njegov život laž te da joj se hvalio kako vara aktuelnu djevojku Džordžinu.


– Meni je rekao da ako se budem viđala s drugima ili napustim kuću, da će me oteti te moje tijelo iskasapiti i baciti u rijeku. Da, imam dokaze za sve što govorim, on je psihopata. Ne bojim se. Čuvala sam njegove prljave tajne cijelu deceniju, ima toga još.


Izvor: Gol.hr