MAGAZIN PREPORUKA

KRALJICA ELIZABETA UVODI SANKCIJE: Neće više da toleriše Megan i Kejt

Iako je u više navrata pokušala da pomiri jetrve Kejt Midlton i Megan Markl, trud kraljice Elizabete II nije urodio plodom. Izvor blizak kraljevskoj porodici otkrio je kako su se njihove svađe i neslaganja kraljici sada “popele na vrh glave” i kako više ne namJerava da trpi njihovo nepoštovanje.

I dok javnost s nestrpljenjem iščekuje svaki novi sočni trač o nesuglasicama između Kejt Midlton i Megan Markl koji iscuri, medijski natpisi britansku kraljicu baš i ne zabavljaju. Kraljica Elizabeta II je svo vrijeme pokušavala da izgladi situaciju između vojvotkinja, ali čini se da ništa nije pomoglo.

Čak ni veliko porodično okupljanje za Božić i iscenirani osmjesi nijesu uvjerili javnost da su Kejt i Megan izgladile svoj odnos i da na britanskom dvoru vlada porodična idila. Stručnjaci za govor tijela otkrili su kako je njihov naizgled prijateljski odnos predstava za javnost.

Njihove razmirice, koje su počele prije Meganinog i Harijevog vjenčanja, nastavile su se sve do danas, no kraljici, koja je strpljivo čekala da jetrve zakopaju ratnu sjekiru, sada je konačno prekipjelo.

Portal In Style piše kako je kraljica, prema riječima anonimnog izvora, dosegla vrhunac tolerancije prema Kejt i Megan. Nakon smrti princeze Dajane kraljica je odlučila kako više nikada neće dopustiti da konflikti unesu nemir u njihovu porodicu i od tada ulaže sve napore da porodicu drži na okupu, zadovoljnu i u dobrim odnosima.

Kraljica navodno svim silama želi da se Megan i Kejt pomire i neće odustati dok ne bude po njenom.

Nesuglasice između Kejt i Megan reflektuju se na cijelu porodicu, pa su tako i prinčevi Vilijam i Hari navodno zahladili odnose. Princ Hari je već nekoliko puta zaredom propustio tradicionalni lov na koji odlaze muški članovi kraljevske porodice, jer se s tim hobijem ne slaže njegova supruga koja je veganka i veliki ljubitelj životinja.

Srž Meganinog i Kejtinog neslaganja leži zapravo u njihovim različitim karakterima. Stručnjaci tvrde kako su jetrve karakterno, ali i kulturološki potpuno različite, a Kejt najviše smeta to što je Megan navikla da kaže sve što misli i to što se Megan katkad bezobrazno odnosi prema osoblju.

Megan se navodno zamjerila i samoj kraljici jer je na dan vjenčanja željela da nosi tijaru izrađenu od smaragda, ali to nije bilo moguće zbog sumnjivog porijekla dotičnog dragog kamenja, pa je svom unuku, princu Hariju rekla da poruči svojoj odabranici da “u životu ne može da dobije sve što poželi”.

 

Izvor: Still