DRUŠTVO PREPORUKA

GLAVNI GRAD: Kazne za one koji ne očiste snijeg ispred ulaza

Glavni grad je obavijestio građane i preduzeća da će biti kažnjeni ukoliko ne čiste snijeg ispred svojih ulaza.

Iz Glavnog grada podsjećaju da je članom 32 Odluke o održavanju čistoće propisana takva obaveza za pravna lica, preduzetnike i fizička lica. Potrebno je da očiste snijeg sa prilaznih puteva i staza koje koriste i da ih posipaju odgovarajućim materijalom u slučaju poledice i to počev od kolovoza pa do svojih objekata, kojim ti prilazni putevi služe.

I članom 33 iste odluke, kako dodaju, propisano je da se pravna lica, preduzetnici i fizička lica koja koriste stambeno – poslovne i poslovne zgrade staraju o čišćenju snijega i o posipanju trotoara odgovarajućim materijalom u slučaju poljedice, ispred tih zgrada.

-Ako u prizemlju stambene zgrade postoji poslovna prostorija, o uklanjanju snijega sa trotoara ispred poslovne prostorije i o posipanju trotoara odgovarajućim materijalom ispred objekta, dužan je da se stara vlasnik, odnosno korisnik tih prostorija – saopštili su iz Glavnog grada.

Ko se ne bude pridržavao pravila, ističu, biće kažnjen.

-Komunalni policajaci će u skladu sa zakonski propisanim ovlašćenjima sprovoditi komunalne nadzore na sankcionisanju subjekata nadzora koji budu postupali suprotno citiranom materijalnom propisu – zaključili su u saopštenju.