DRUŠTVO PREPORUKA

KAŠĆELAN PLANINARIMA PRIJE POHODA NA KILIMANDŽARO: Grad je ponosan na vas

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan razgovarao je danas sa Dušanom Kaluđerovićem, članom prve planinarske ekspedicije sa Cetinja, koja će 6. januara krenuti u osvanjanje Kilimandžara, poručivši mu da je grad ponosan na njih, te da su u prijestonici sigurni da će oni ovaj izazov uspješno prevazići.

Kaluđerović je, uz Bojana Ćukovića i Dijanu Borozan, dio tročlanog tima Planinarskog kluba „Soko“ sa Cetinja, koji bi trebalo da osvoji kotu na Kilimandžaru, čija je nadmorska visina 5.895 metara.

-Najvažnije je da čuvate zdravlje i da bezbjedno stignete do odredišta i nazad kući – poručio je Kašćelan, koji je Kaluđeroviću poklonio krstaš barjak i zastavu sa logotipom prijestonice.

Kaluđerović se zahvalio gradonačelniku na podršci uprave, posebno finansijskoj, koja im je značajna kako bi realizovali šesnaestodnevnu ekspediciju.

-Ovo je prva ekspedicija iz našeg grada i mi smo prvi Cetinjani i prva Cetinjanka koji će, nadamo se, biti na krovu Afrike. Tri mjeseca su trajale intenzivne pripreme kako bismo ovaj pohod uspješno i na kvalitetan način iznijeli do kraja. Nadamo se dobrim rezultatiima i da će se državna i zastava grada zavijoriti na najvišem afričkom vrhu -kazao je Kaluđerović.

Kaluđerović, Ćuković i Borozan će tokom 16 dana preći rutu dužine 80 kilometara, a planirano je da uspon na Kilimandžaro traje šest, a spust jedan dan.