Porto Novi
PREPORUKA SPORT

FUDBAL: Kristijan Pulišić potpisao za Čelsi, ugovor vrijedan 64 miliona eura

Foto: Twitter

Kristijan Pulišić, za kojeg kažu stručnjaci da je jedan od najboljih 20-godišnjih fudbalera na svijetu na poziciji krila, potpisao je ugovor sa Čelsijem vrijedan 64 miliona eura.
Pulišić ostaje do ljeta u dosadašnjem klubu Borusiji Dortmundu na pozajmici, a onda prelazi u Čelsi. Takav je dogovor između dva kluba.
Pulišić je kazao da je privilegija potpisati ugovor za ,,tako legendaran klub” i da jedva čeka da počne da naporno radi i doprinese timu koji čine igrači svjetske klase.
Imao je posebno dirljivo pismo za navijače Borusije.
– Voljena Borusijo, teška srca saopštavam da ulazim u posljednje mjesece igranja za ovaj svjetski poznati klub. Kao da je juče bilo kada sam došao u Dortmund kao neiskusan, uzbuđen, veoma nervozan, ali izuzetno ponosan 16-godišnjak iz malog američkog grada Heršija. Nisam znao što me čeka, ali sam uskoro otkrio da ću biti u najboljim mogućim rukama. Ne bih bio tu gdje jesam bez vjerovanja kluba u pružanju šanse mladim igračima. Bila je čast i ostvarenje sna da oblačim ovaj ,,crno-žuti” dres – rekao je zahvaljujući svim trenerima, saigračima i navijačima.

Direktorica Čelsija Marina Granovskaja izrazila je zadovoljstvo što je potpisan ugovor sa ,,jednim od najtraženijih mladih evropskih igrača.”
– Kristijan je pokazao kvalitet tokom izvanrednog perioda u Njemačkoj i to sa samo 20 godina. Vjerujemo da ima potencijala da postane važan igrač Čelsija u mnogim godinama koje dolaze. Jedva čekamo da ga dočekamo na Stemford bridžu na ljeto i želimo mu sav uspjeh u Dortmundu do kraja sezone – rekla je Granovskaja.
Podsjetimo, ovaj mladić hrvatskog porijekla je rođen u Heršiju. Borusija Dortmund je njegov jedini seniorski profesionalni klub u kojem je igrao (2016-2019). Što se tiče juniorske karijere, upravo je prve korake napravio u engleskom Brakli taunu gdje je živio godinu (2005-2006). Dio je američke fudbalske reprezentacije.
B.R.