DRUŠTVO DRUSTVO_IZDVOJENO

NOVOGODIŠNJI PRAZNICI: Radno vrijeme dežurnih službi, prevoza, tržnih centara u Podgorici

Pet domova zdravlja u Podgorici biće otvoreno za vrijeme novogodišnjih praznika. Zdravstvene usluge 1. i 2. januara građani će moći dobiti u domovima zdravlja u Bloku pet, Nova varoš, zatim na Koniku, u Tuzima i u Zeti.

-Izabrani doktori za odrasle radiće u zdravstvenim objektima Blok pet, Nova varoš i Konik, svih dana praznika od 7 do 21 sat, dok će izabrani doktori za djecu raditi u zdravstvenom objektu Nova varoš, 24 sata dnevno. Tokom prazničnih dana, u zdravstvenim objektima Tuzi i Zeta zdravstvena zaštita pružaće se u od 07 do 15 sati. Centar za laboratorijsku dijagnostiku u zdravstvenom objektu Blok pet radiće svih dana praznika od 7 do 21 sat. Nalozi za jedinicu za patronažu i tokom novogodišnjih praznika primaće se u zdravstvenim objektima Blok pet i Konik, od 7 do 19 sati, dok će se terapija, po nalogu izabranog doktora, u stanu pacijenata davati svakog dana od 7 do 19 sati – saopštili su iz Doma zdravlja Podgorica.

Autobusi na sat i po

Autobusi gradskih prevoznika Gradski saobraćaj PG, BLT-a i Montenegroprevoza Pejović saobraćaće po prazničnom redu vožnje. Umjesto na pola sata, autobusi će saobraćati na svakih sat i po.

Pijace rade skraćeno

Podgoričke pijace za vrijeme novogodišnjih praznika radiće skraćeno. U utorak, 1. januara i srijedu 2. januara zelene pijace biće otvorene od 6 do 15 časova, a pijace za prodaju mješovite robe od 8 do 15 sati.

Dežuraju vodoinstalateri

Za vrijeme novogodišnjih praznika u preduzeću Vodovod i kanalizacija biće organizovano dvadesetčetvoročasovno dežurstvo tehničke službe i službe za hitne intervencije. Sve eventualne kvarove ili probleme u vodosnabdijevanju potrošači mogu prijaviti na broj telefona dežurne službe 020/440-388.

Nema naplate parkinga na parkiralištima

Preduzeće Parking servis za vrijeme novogodišnjih praznika neće vršiti naplatu parkiranja u zoniranim djelovima grada, kao i na parkiralištima u Bulevaru Stanka Dragojevića, kod istočne tribine Gradskog stadiona, na malom parkingu na Trgu Balšića, pored Kliničkog centra u Ulici Džona Džeksona, zatim kod hotela Podgorica u Ulici Svetlane Kane Radević, kod zgrade Uprave policije u Ulici Jola Piletića, kod zgrade Rektorata na Cetinjskom putu i kod PC Kruševac u Bulevaru Revolucije. Takođe, parking se neće naplaćivati ni u garažama u ulicama Milana Popovića i Novaka Miloševa.

Parking će se naplaćivati u ulicama Miljana Vukova, Vaka Đurovića i Ivana Milutinovića, kao i u garaži u Karađorđevoj ulici.

Bez isključenja struje

Tokom predstojećih novogodišnjih 1. i 2. januara u svim djelovima obezbijeđeni su neophodni uslovi za stabilno funkcionisanje elektroenergetskog sistema. U dane praznika nisu predviđena planska isključenja električne energije, a u slučaju vanrednih okolnosti biće angažovane dodatne ekipe. Eventualni prekid napajanja i kvar na distributivnoj mreži, za vrijeme praznika, građani mogu prijaviti na dežurne broj telefona 020/ 633- 979, 24 časa dnevno.

Delta i Siti mol zatvoreni 1. januara

Tržni centri 31. decembra će raditi skraćeno radno vrijeme i to od 10 do 18 časova. Neradni dan biće im 1. januar, a već 2. januara rade po ustaljenom radnom vremenu.