Porto Novi
PREPORUKA SPORT

KOŠARKA: Aleksandar Džikić nije više trener Budućnosti

Foto: KK Buducnost

Aleksandar Džikić nije više trener KK Budućnost, odjeknula je vijest danas u Crnoj Gori.
Predsjednik kluba Dragan Bokan rekao je da KK Budućnost se u prethodnom periodu suočio sa svim izazovima koje sa sobom nosi zahtjevno učešće u Euroligi, kao i regionalnoj ABA ligi.
– Imajući u vidu da je iza nas turbulentan period koji nisu pratili očekivani rezultati, ciklus promjena koji je započet dovođenjem novih igrača i ozbiljnog pojačanja ekipe je neminovno doveo do odluke o promjeni šefa stručnog štaba. Za Upravni odbor kluba, ovo je bila veoma teška odluka, jer je Aleksandar Džikić trener koji je zaslužan za istorijski šampionski pehar i osvajanje ABA lige, učešće u Euroligi i brojne uspjehe kluba, sjajne rezultate i utakmice koje će će se dugo pamtiti. Mi u Upravnom odboru, kao i kompletan tim, naši navijači i cjelokupna crnogorska sportska javnost, razvili smo posebnu emociju prema treneru Džikiću. Osvojio je ne samo šampionsku titulu, već i simpatije publike, koja mu je to uvijek nedvosmisleno pokazivala. Budućnost Voli se, ovom prilikom, s poštovanjem zahvaljuje dosadašnjem treneru na predanom i profesionalnom radu i ostvarenim rezultatima i želi mu sreću i uspjeh u nastavku trenerske karijere. Hvala treneru Džikiću na veoma korektnoj saradnji i iskrenom trudu i nastojanjima da sa svojim timom ostvaruje rezultate dostojne dugogodišnje tradicije našeg kluba – rekao je Bokan.
Trener Aleksandar Džikić, dodao je on, biće uvijek dio Budućnosti.
Narednih dana donijeće odluku o novom treneru.
Budućnost će u utakmici protiv Crvene zvezde voditi pomoćni trener Đorđe Adžić.
Mediji u Crnoj Gori već su proglasili Jasmina Repešu novim trenerom. Iz kluba nema još potvrde, a navijači Budućnosti su oko izbora Repeše podijeljeni. Navijači zahvaljuju Džikiću na osvojenoj istorijskoj tituli i svemu što je uradio za klub.
B.R.