DRUŠTVO PREPORUKA

SUĐENJE ZA NASILNIŠTVO: Udario djevojke jer su ga isprovocirale

Optuženi Miomir Radunović, koji se tereti za nasliničko ponašenje počinjeno početkom novembra, tako što je nasrnuo na djevojke D.R. (22) i T.P. (22) u objektu brze hrane u Podgorici, juče je priznao krivicu.

On je, pred sudijom podgoričkog Osnovnog suda Radom Ćetkovićem, naveo da je to učinio revoltiran ponašanjem jedne od njih dvije.

Optuženi je ostao pri iskazu datom kod tužioca, gdje je naveo da je 2. novembra sjedio sa poznanicima u kafiću u zgradi Lepe Kate u Podgorici, te da su popili i potom pošli da nešto pojedu u blizini Sahat Kule.

Dodao je da je bio u pripitom stanju i da je na ulazu u objekat brze hrane ramenom zakačio neku djevojku kada mu se ona, kako tvrdi, obratila riječima “gdje gledaš, majmune stari”.

Prema riječima optuženog, ona je nastavila sa vrijeđanjem, a on je izašao napolje sa drugovima.

-Nastavila je da me vrijeđa, ja sam je upozorio da to ne radi. Na kraju je prišla i pljunula me kroz prozor objekta. Meni je tada pao mrak na oči, ušao sam u objekat i pesnicom u predjelu glave udario ovu djevojku što me pljunula – naveo je optuženi Radulović dodajući da je i njenu drugaricu potom udario, koliko se sjeća nogom.

On se uputio izvinjenje djevojci koju je udario nogom.

 

Izvor: Dnevne novine