BILI SMO DRUŠTVO

RESTORAN MURANO: Upriličena degustacija premijum i vrhunskih vina vinarije Kutjevo

Na prigodnoj svečanosti u restoranu Murano, u hotelu Regent Porto Montenegro, sinoć je upriličena prezentacija premijum i vrhunskih vina vinarije Kutjevo.

Kutjevo i kutjevačka vina su simbol hrvatske vinske kulture i tradicije još od 1232. godine, pa somelijeri ove vinarije s ponosom ističu  dugu tradiciju i istoriju, te veoma široki asortiman vina sorte graševina.

Edin Tuzović, izvršni direktor firme Tuegra, predstavništva za Kutjevo u Crnoj Gori, kazao je da ova prezentacija ima za cilj da upozna što veći broj ljubitelja vina u Crnoj Gori sa proizvodima vinarije Kutjevo, i predstavi dva nova brenda vina, de Gotho i Maximo.

-Očekujemo da će u narednom periodu veliki broj ljubitelja vina u Crnoj Gori probati i biti zadovoljni novim proizvodima iz Kutjeva. Na ovoj prezentaciji, naši gosti bili su u prilici da degustiraju dva nova brenda, a to su de Gotho, i Maximo vina – kazao je Tuzović.

On je i istakao da im je zadovoljstvo što se ova prezentacija vina održava u restoranu Murano, i najavio nove prezentacije proizvoda Kutjeva.

-Vinarija “Kutjevo” je odlučila da svoja premijum vina prezentuje u pravom restoranu i u pravom hotelu u Crnoj Gori, pa smo se tako opredijelili da večerašnju prezentaciju organizujemo u restoranu Murano u hotelu Regent, uz goste najprestižnijih hotela u Crnoj Gori. Vjerujem da su naši gosti imali lijepo veče, i da su uživali u degustaciji novih proizvoda vinarije Kutjevo. Poslije Monte vina, koji ćemo organizovati sredinom marta, trudićemo se da i u drugim hotelima i restoranima širom Crne Gore organizujemo promocije ovoga tipa, uz Kutjevačke tamburaše koji će biti sljedeće godine naši redovni gosti u Crnoj Gori – saopštio je Tuzović.

Dino Galić, član uprave vinarije Kutjevo, saopštio je da će Kutjevo od 2019. godine ozbiljnije pristupiti prezentacijama svojih proizvoda na tržištu Crne Gore, kako bi kroz edukaciju objasnili kako se uz jela kombinuju najbolja vina.

-Večeras smo se okupili da zahvalimo tržištu Crne Gore i kupcima na vjernosti, i da predstavimo premijum i vrhunski asortiman vina. Cilj nam je da naše proizvode što bolje predstavimo, jer ćemo od 2019. ozbiljnije pristupiti crnogorskom tržištu. Nastojaćemo da što češće organizujemo ovakve prezentacije u restoranima i hotelima, i da kroz neki vid edukacije pokažemo kako da se uz jela kombinuju prava vina- rekao je Galić.

On je ukazao na sličnost Hrvatske i Crne Gore u pogledu usmjerenosti zemalja ka turizmu, i naglasio da je njihov glavni adut upravo izvrsna gastronomija i kvalitetna vinska scena.

-Želim da pohvalim crnogorske vinare i vinarije jer imaju odlična vina, i time smo još više ponosni što imamo priliku da na ovako zahtjevnom tržištu plasiramo naše proizvode – dodao je Galić.

Somelijerka iz Kutjeva, Valentina Silović, podsjetila je da tradicija vinarije Kutjevo datira još iz 13. vijeka, i istakla da je  večerašnja prezentacija obuhvatila selekciju najboljih vina.

Prezentaciji je prisustvovao i ambasador Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić. Gosti su uživali u degustaciji premijum i vrhunskih vina Maximo Brut, Vrhunska Graševina, Graševina de Gotho, Maximo Oro, Maximo Nero i Traminac Ledena berba 2011.

This slideshow requires JavaScript.

D.M.

Foto: B. Šekularac