Porto Novi
PREPORUKA SPORT

IZBOR SEKRETARIJATA ZA KULTURU I SPORT: Dejan Vukčević najbolji sportista Podgorice

Džiu džicu reprezentativac Crne Gore i prvak svijeta Dejan Vukčević najbolji je sportista Podgorice u izboru Sekretarijata za kuluturu i sport.

On je dobio priznanje ispred sjajnog košarkaša Budućnosti i reprezentacije Crne Gore, Nikole Ivanovića.

Budućnost je poslije osvajanja ABA lige i plasmana u Evroligu zaslužila nagradu za najbolji sportski kolektiv u Podgorici.

Najbolji trener je džiu džicu stručnjak Miloš Ašanin.

Plakete za izuzetne rezultate u 2018. godini dobili su bokser Predrag Radošević, ŽKK Budućnost Bemax, džudisti Lazar Ćupić i Zvezdan Đukić, karate reprezentativci Biserka Roganović, Mia Roganović, Jovana Marić, Almir Cecunjanin,Mario Hodžić, Janko Dževerdanović, Nenad Dulović, Ksenija Rajović, Dragana Konjević, Marina Raković, Bojan Bošković, kik bokser Dejvid Kajević, kao i džiu džicu reprezentativci Anđela Vukčević, Đorđe Bogdanović, Vuk Dragutinović, Aleksandra Popović, Mirjana Milić i Arso Milić, koji nastupa u džudou i džiu džici.

Perspektivni sportisti Podgorice su odbojkaš Feđa Čičić, odbojkašića Teodora Delić, kik bokser Nemanja Čađenović, rukometašica Jelena Vukčević, fudbaleri Aleksa Ćetković i Nikola Ivezić, košarkaš Fedor Žugić,košarkašica Hajdana Šćepanović, džudisti Đorđe Čađenović, Slaven Čađenović, Stefan Prelević, karatisti Jovan Fatić, Ognjen Bjelajac, Andrija Danilović, Vladimir Vukčević, David Dubak, Aleksa Jokić i karatistkinja Hana Šendelj.

Zlatne plakete za poseban doprinos u razvoju školskog sporta dobili su profesor Vekica Vlahović iz OŠ „Pavle Rovinski“ i profesor Igor Tomić iz Resursnog centra za djecu i mlade.

Zlatne plakete za uspješnu saradnju u realizaciji programskih aktivnosti Sekretarijata za kulturu i sport pripale su osnovnim školama 21. maj i Radojica Perović, dok je istu plaketu za razvoj i promociju osoba sa invaliditetom dobio Vladan Nikolić.

Zlatna plaketa za promociju i razvoj sportske rekreacije u Podgorici pripala je Sportsko rekreativnom društvu ,,Iskra M&M”.

Zlatne plaketa za izuzetan doprinos u razvoju, organizovanju i unapređenju sporta dobili su Svetozar Bojanić, Dragoslavka– Pođa Pođanin i Dr Dimitrije Rašović.

Nagrade će biti uručene u petak u 15 sati u hotelu ,,Verde”.

Izvor: CdM